Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Poljoprivreda

Virovitičko-podravska županija priprema poljoprivrednike za IPARD natječaje

        19.03.2014.         970 pogleda
Virovitičko-podravska županija priprema poljoprivrednike za IPARD natječaje

Nakon konačne najave Ministarstva poljoprivrede i agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u vezi raspisivanja natječaja za mjere 101 i 103 u sklopu IPARD programa tijekom ožujka i travnja 2014. godine, Virovitičko-podravska županija krenula je intenzivno u informiranje i pripremu potencijalnih korisnika, zajedno s općinama i gradovima te LAG-ovima s područja županije, a kako bi isti što kvalitetnije prijavili svoje projekte u okviru navedenih natječaja.

Nakon prvih informacija pristiglih do poljoprivrednika, već je dobar dio njih pokazao ozbiljan interes za prijavu projekata.

Županijski Upravni odjel za zajedničke politike i fondove EU i Upravni odjel za gospodarstvo, razvoj i poljoprivredu trenutno intenzivno rade s 10-tak potencijalnih korisnika za mjeru 101 „Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice“ na prikupljanju dokumentacije potrebne za prijavu na natječaj. U sljedećoj fazi, zajedno s Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije – VIDRA, kompletirati će se dokumentacija  te prijave poslati na adresu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Raspisivanje natječaja za modernizaciju svojih poljoprivrednih gospodarstva kroz ruralni razvoj (trenutno IPARD program) poljoprivrednici iščekuju već godinu dana te ne čudi ovakav interes, a svakako će on biti i veći u narednim natječajima za ruralni razvoj. Zbog sve većih potreba i interesa prije svega poljoprivrednih gospodarstava, ali i prehrambene industrije, kao i iznimno kratkog roka za prikupljanje prijava u sklopu najavljenih natječaja, opravdano je raspisivanje dodatnih IPARD natječaja tijekom 2014. godine, u nedostatku mjera ruralnog razvoja predviđenih Programom ruralnog razvoja za RH u razdoblju 2014. – 2020., za koje još službeno nije izvjestan termin provedbe, kao i datum kada će navedeni program biti službeno odobren

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda