Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Županija

Virovitičko-podravska županija primila certifikat Regije prihvatljive za strana ulaganja

        20.09.2012.         1519 pogleda
Virovitičko-podravska županija primila certifikat Regije prihvatljive za strana ulaganja

U četvrtak, 19. rujna s početkom u 10.00 sati, u Grand Hotelu Milenij Opatija održana je završna svečanost projekta“Razvoj Investicijskog okruženja – Hrvatska“. Projekt se realizirao korištenjem pretpristupne pomoći IPA komponente III C i nastavak je dvije prethodne faze Programa certificiranja regija za ulaganja (ICPR) provedene 2006. i 2008. godine sredstvima EU (CARDS) i USAID-a. Ministarstvo poduzetništva i obrta je korisnik projekta i odgovorno je za njegovu provedbu. Ovaj je projekt bio jedan od najkompleksnijih i najvrjednijih ugovora o uslugama financiranih od strane Europske unije koji su se provodili u Republici Hrvatskoj. Nakon produljenja u rujnu 2011. godine njegova ukupna vrijednost iznosila je 3,44 milijuna eura, od čega Europska unija financira 85 posto, a Republika Hrvatska 15 posto. Projekt je trajao 32 mjeseca, a započeo je 01. veljače 2010. godine.

Završna je svečanost otvorena prezentacijom Gordana Marasa Ministra poduzetništva i obrta, a govor dobrodošlice održao je Michail Papagiannis, pomoćni ataše Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj. Ostali govornici na svečanosti su bili: Darko Liović, predsjednik uprave HAMAG Invest-a; Dražen Pros, zamjenik ministra poduzetništva i obrta, Zdenka Lončar, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta. Prije same podijele certifikata županijskih timova za privlačenje stranih investitora, povijest projekta i sam projekt su predstavili: Spomenka Rakušić, savjetnica premijera Vlade Republike Hrvatske; Ljiljana Zajc, Projekt manager pri Ministarstvu poduzetništva i obrta; Bill Winning, Team Leader iz International Development Ireland; Tamara Jaradat, Project Director iz International Development  Agency (IDA) Irska.

Po završetku predavanja voditelja projekta, riječ su dobili predstavnici županija koje su bile najbolje u svojim standardima. Prezentaciju za Virovitičko-podravsku županiju održala je koordinatorica županijskih timova Sanja Bošnjak, a nakon čega je uslijedila podjela certifikata, županijama i svim članovima timovima. Sve faze provedbe projekta ocjenjivali su irski i hrvatski konzultanti i stručne osobe iz dva ministarstva - Ministarstva poduzetništva i obrta i Ministarstva gospodarstva.  Virovitičko-podravska županija ostvarila je najbolji ukupni rezultat između 8 županija koje su provodile projekt (Zagrebačka, Ličko-senjska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska i Virovitičko-podravska).

Kao rezultat ovog projekta, Virovitičko-podravska županija i županijski timovi postaju certificirani za privlačenje stranih investicija, sa uspostavljenim One Stop Service Centrom pri VIDRA-i – Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, koja će imati ulogu „posrednika“ između postojećeg, potencijalnog investitora i relevantnih institucija u Virovitičko-podravskoj županiji čime će se bitno skratiti vrijeme čekanja od ideje projekta do njegove realizacije. Također, bitno je napomenuti kako je županijski tim sada u potpunosti obučen da, u suradnji s HAMAG Invest-om, provodi zakon i uredbu o poticanju ulaganja, te time pridonese zajedničkom cilju svih državnih institucija – stvaranje novog gospodarskog razvoja.

Županijski timovi su:

Koordinatorica svih timova: Sanja Bošnjak, univ.spec.oec.

 Informacijski standard:
Voditelj tima: Igor Andrović,dipl.oec

1. Dubravka Repić,dipl.ing.
2. Andreja Dobrostal-Šegregur, upr.pravnik
3. Anita Tenžera,mag.oec
4. Ana-Maria Reider,mag.oec
5. Nataša Katalinić, dipl.iur.

Imovinski standard:
Voditeljica tima: Jasna-Baranjec- Keserica, dipl. arhitekt

1. Ivana Filipović, ing. građevine
2. Slobodanka Janeš- dipl.ing.geoteh.
3. Matija Musač, dipl.oec

Marketinški tim:

Voditeljica tima: Neda Martić,dipl.oec

1. Željka Obajdin, dipl.oec.
2. Sven Jesenković, dipl.oec.
3. Emina Ciriković, mag.oec.
4. Željka Andrić, mag.oec
5. Vera Radaš, dipl. oec.
6. Marko Bošnjak, stručni prvostupnik javne uprave

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija