Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Turizam

Virovitičko-podravska županija postaje središte biciklističkog turizma kontinentalne Hrvatske

  vpž.hr           16.09.2014.         891 pogleda
Virovitičko-podravska županija postaje središte biciklističkog turizma kontinentalne Hrvatske

Do kraja 2014. godine Virovitičko-podravska županija trebala bi postati središte biciklističkog turizma kontinentalnog dijela Hrvatske. Zahvaljujući projektima koje sufinancira Europska unija, bit će uređeno više od 600 km biciklističkih staza, a zaštićeni spomenik kulture, Kurija Janković u Kapela Dvoru, po završetku radova na obnovi postat će turističko-edukativni centar.  Tako će Kurija ponovno zasjati starim sjajem nakon desetljeća propadanja.

”Turizam je u Virovitičko-podravskoj županiji poprilično nerazvijen iako imamo puno potencijala i nadam se da će upravo ovo biti polazna točka za razvoj svih tih potencijala u turizmu koje ova županija ima” istaknuo je župan Tomislav Tolušić.

Ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije – VIDRA, Natalija Havidić, naglasila je kako će kroz projekt „Drava4Enjoy“ biti označeno 50-ak km biciklističkih staza. U planu je i niz marketinških aktivnosti kao što je izrada vodiča za bicikliste te izrada GPS aplikacija.

„Projekt Drava4Enjoy, kao i projekt „Biciklističke staze uz Dravu“ predstavlja mrežu biciklističkih staza zahvaljujući kojoj bi Virovitičko-podravska županija trebala postati ciklo-turističko središte u regiji”  naglasila je Martina Jakelić, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice VPŽ. 

U sklopu projekta Drava4Enjoy Virovitičko-podravska županija organizira u subotu 20. rujna biciklistički maraton na relaciji Szentlorinc – Virovitica. Start maratona je s novoobnovljene biciklističke staze u Szentlorincu u 7,00 sati. Dolazak u Viroviticu, u dvorišni prostor Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, očekuje se oko 13,00 sati.

Podsjetimo,  u sklopu prekograničnog projekta “Expirience and enjoy the Drava valley by bicycle” čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija u tijeku su završni radovi na obnovi kurije Janković u Kapela Dvoru. Projekt akronima Drava4Enjoy najveći je projekt u Trećem pozivu za prijavu projekata za financiranje bespovratnim EU sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska te je ujedno i najveći projekt turističke infrastrukture cijelog Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Vrijednost projekta iznosi 2.115.972,33 EUR, dok ukupni iznos EU sufinanciranja iznosi 1.798.575,23 EUR. Partneri na projektu su Grad Szentlörinc i Razvojna agencija Vidra.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Survive
16.9.2014. 14:16
Bilo bi smiješno da nije žalosno. Biciklizam u gradu Virovitici je još u pelenama. Staza je nedovoljno, a i one koje su izgrađene su neoznačene. Primjer za to je biciklističko-pješačka staza prema Suhopolju, izgrađena davno, a do danas neoznačena, pa policija kažnjava bicikliste koji se voze po njoj.


Još iz kategorije Turizam