Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Zanimljivosti

Virovitičko-podravska županija na samom začelju po broju korisnika brzog fiksnog interneta

  Bernard Ivezić/Poslovni dnevnik           07.09.2011.         2364 pogleda
Virovitičko-podravska županija na samom začelju po broju korisnika brzog fiksnog interneta

Do kraja godine svaki treći korisnik brzog interneta u Hrvatskoj koristit će taj medij preko mobilnog uređaja, pokazuje statistika Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM). Regulator u izvješću o stanju na tržištu elektroničkih komunikacija u drugom tromjesečju navodi da je u Hrvatskoj 1,22 milijuna korisnika brzog interneta, od čega njih 382.274 to čini preko mobitela i drugih mobilnih uređaja.

"Hrvatska je po gustoći korisnika mobilnog interneta iznad prosjeka Europske unije", tvrdi Hakom. Dodaje da je broj korisnika usluga brzog interneta preko mobilnih mreža u drugom tromjesečju skočio za 14 posto, dok je gustoća takvih priključaka u odnosu na broj stanovnika dosegla 8,91 posto. Regulator nastavlja da je blagi rast zabilježen i u segmentu brzog interneta u fiksnim komunikacijama. Na kraju lipnja u Hrvatskoj je 837.380 korisnika brzog interneta preko ADSL-a, kabelskog i optičkog pristupa. Usporedbe radi, na kraju ožujka bilo ih je 828.997, odnosno njih tek 8383 više nego tromjesečje prije. Prema tim rezultatima 19,52 posto građana ima pristup brzom internetu preko fiksne mreže.

Najveći broj fiksnih priključaka na brzi internet je u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, njih 273.417. Slijedi Splitsko-dalmatinska županija sa 90.485 pa Primorsko-goranska sa 71.016 priključaka. Više od 50.000 priključaka ima još jedino Osječko-baranjska županija, 54.251.

Tri županije s najmanjim brojem korisnika brzoga fiksnog interneta su Virovitičko-podravska, u kojoj su 11.344 priključka, zatim Požeško-slavonska sa 10.341 i na samom je začelju Ličko-senjska županija koja ima 7113 takvih priključaka. Navedeni podaci slični su i kad ih se usporedi s brojem stanovnika na pojedinom području. Tako su, primjerice, Zagreb i okolica, Dalmacija te Istra i Primorje područja u kojem barem petina populacije ima brzi fiksni pristup internetu. Rast broja mobilnih internetskih priključaka rezultat je novih tarifa i uređaja.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Obrtnik
9.9.2011. 12:34
nažalost,među prvima smo po nezaposlanosti.
miško
9.9.2011. 11:46
al je zato na vrhu po glupostima i sprdnjama naših političara
anakonda
8.9.2011. 17:06
nije baš u svemu zadnja vpž , ne prođe niti tjedan dana a u medijima se objavi neka politička afera. neka netko pokuša nabrojiti sve afere iz vpž, mislim da će se namučiti.
pljuska
8.9.2011. 12:16
Kolega Vritnos nebi se složio s tvojim zaključkom, da je Virovitičko-podravska županija na samom začelju svega.

Gotovo sam siguran da je glede uvlakačkih kadrova u stražnjicu gubernatorice Jaca Virovitičko-podravska županija na samom čelu Jacinih šupkara.

Pogledaj samo vrlog Jopu, čim otvori usta sve oko njega pada od smrada.
Vritnos
8.9.2011. 9:20
Virovitičko-podravska županija na samom začelju svega.


Još iz kategorije Zanimljivosti