Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Gospodarstvo

Virovitičko-podravska županija ima najniže neto plaće i najvišu stopu nezaposlenosti. Uvjerljivo je najlošija!

  dzs/vn           05.09.2023.         2698 pogleda
Virovitičko-podravska županija ima najniže neto plaće i najvišu stopu nezaposlenosti. Uvjerljivo je najlošija!

Upravo na Dan županije kada su dužnosnici i gosti, računajući tu i premijera Andreja Plenkovića, za govornicom na svečanosti pričali bajke i iznosili velebne uspjehe na raznim poljima plješćući sami sebi, mediji su prenijeli najnovije izvješće Državnog zavoda za statistiku prema kojemu je najniža prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenome u drugom tromjesečju 2023. isplaćena u Virovitičko-podravskoj županiji. Iznosi samo 983 eura. Najviša je u Gradu Zagrebu - 1 333 eura.

Virovitičko-podravska županija jedina je županija čije je prosječna plaća ispod tisuću eura. Uz to ima najviš stopu nezaposlenosti - 13,3 posto.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u drugom tromjesečju 2023. u odnosu na isto razdoblje 2022. porasla je u svim županijama. Najveći porast bio je u Brodsko-posavskoj županiji, za 13,6%, a najmanji u Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Zagrebu, za 10,3%.

Najviša prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u drugom tromjesečju 2023. bila je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 1 917 eura, a najmanja u Virovitičko-podravskoj županiji, u iznosu od 1 308 eura.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u drugom tromjesečju 2023. u odnosu na isto razdoblje 2022. porasla je u svim županijama. Najveći porast bio je u Šibensko-kninskoj županiji, za 15,9%, a najmanji u Gradu Zagrebu, za 11,6%.

Detalje možete pročitati ovdje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo