Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Gospodarstvo

Virovitičko-podravska županija bilježi pad broja zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama

        18.08.2014.         957 pogleda
Virovitičko-podravska županija bilježi pad broja zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama

Podatci koje je objavio Državni zavod za statistiku (DZS)pokazuju da jedino Virovitičko-podravska županija sa 1,6 posto i Koprivničko-križevačka županija sa 0,4 posto, bilježe pad broja zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija,dok je porast zabilježen u 19 županija i kreće se od 0,1 posto u Gradu Zagrebu do 13,7 posto u Zadarskoj županiji, a u Krapinsko-zagorskoj županiji ostao je na istoj razini.

U obrtu i djelatnostima slobodnih profesija, u Hrvatskoj je krajem lipnja ove godine bilo 213.814 zaposlenih što je za pet posto ili 10.119 osoba više nego na kraju svibnja.

U obrtu je krajem lipnja bilo 191.662 zaposlenih što je 5,7 posto ili 10.406 osoba više nego u svibnju. Broj zaposlenih u djelatnostima slobodnih profesija istovremeno je smanjen za 287 osoba odnosno 1,3 posto, na 22.152 zaposlenih.

Statistika pokazuje da je broj zaposlenih pao u pet područja djelatnosti i kreće se od 0,1 posto u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi do dva posto u javnoj upravi i obrani i obveznom socijalnom osiguranju.

Porast broja zaposlenih ostvaren je u 16 područja djelatnosti i kreće se od 0,8 posto u djelatnosti kućanstava kao poslodavaca do 17,3 posto u ugostiteljstvu i turizmu. U toj je djelatnosti krajem lipnja unutar obrta i djelatnosti slobodnih profesija, bilo 41.279 zaposlenih. Slijedi prerađivačka industrija s 30.893 zaposlenih, trgovina s 29.603 i građevinarstvo s 20.821 zaposlenim.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo