Banner
Ministar Marić: Vjerujem da neće doći do nestašice lijekova
Ured Predsjednika RH objavio kompletnu korespondenciju s Povjerenstvom
MUP: Svakoga dana jedna osoba pogine na hrvatskim prometnicama
Grmoja: Novac za pomoć gospodarstvu naći ukidanjem županija
Božinović: Koncentrirat ćemo se na kažnjavanje zbog kršenja mjera
Udruge traže stimulaciju za sestre koje skrbe o Covid-19 pacijentima
Izbori u HDZ-u nastavljaju se u studenome

  Virovitica

Virovitički veterinari koji neće zaboraviti Slatinčane

  Vinko Gazdik/Slatinski petak           08.08.2009.         4514 pogleda
Virovitički veterinari koji neće zaboraviti Slatinčane

VIROVITICA - Godine rada Olivera Rajkovića i Dražena Majetića - dvojice virovitičkih veterinara na unaprjeđenju veterinarstva u Slatini, a naročito onog dijela u kojem se posebna briga poklanja takozvanim malim životinjama, slatinsku su veterinarsku stanicu učinile poznatom u cijeloj Slavoniji.

Prije desetak dana u Virovitici su, uloživši oko četiri stotine tisuća kuna otvorili Feliks - veterinarsku praksu za male životinje te su u prvih tjedan dana, bez reklame, imali posjet pedesetak Virovitičana. Slatinskim veterinarima, doznajemo, ovaj će dvojac, zbog intenzivne suradnje, ostati u dragom sjećanju. Razlog njihovog odlaska u Viroviticu leži jedino i isključivo u problemima s putovanjima na posao. Nebrojeno im se puta, naime,

dogodilo da su završili posao u redovnom radnom vremenu, došli kući u Viroviticu, a onda, zbog poziva građana, morali putovati nazad u Slatinu. - Ako bih o našem radu u Slatini morao govoriti ocjenom, onda bi to sigurno bila čista desetka. Sa slatinskim kolegama smo u izuzetnim odnosima, čujemo se svakodnevno, a pomagali su nam i tijekom našeg preseljenja. Suradnja je i s građanima iz godine u godinu bivala sve bolja tako da Slatinu, sve i da hoćemo, ne možemo, a i ne želimo zaboraviti, kaže Rajković.

Za veterinarsku stanicu u Slatini valja reći kako je otišla daleko naprijed. Bilo nam je neopisivo žao kad smo iz nje odlazili, ali nije nam bilo druge, nadovezao se nekadašnji direktor slatinske veterinarske stanice Dražen Majetić. Dodaje kako će se u Virovitici baviti isključivo liječenjem malih životinja u čemu imaju dovoljno iskustva. Za ono u što još, eventualno, nisu sigurni, potražit će pomoć u dostupnoj im literaturi i na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu. Za sada rade ultrazvuk, hematologiju, EKG, parazitološke pretrage, cijepljenja, skidanje kamenca, operativne zahvate.

Upućuju nas kako operativne zahvate na životinjama može raditi samo veterinar s magisterijem što u njihovu slučaju neće predstavljati problem jer će to moći raditi Majetić. U tom smislu, na virovitičkom području ne vide konkurenciju.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
15.8.2009. 14:17
Zašto, pa nisam ja kraljičin ambasador u RH.
ladno pivo
15.8.2009. 13:14
Mislim da i "izvini" više ne stanuje u spomenutoj knjizi. Češća je upotreba "sorry" pa to bi ti trebao znati !?
tomislav
15.8.2009. 10:36
A ja sam mislio da si ti jezikoslovac, izvini.
ladno pivo
15.8.2009. 9:47
Vidi pravopis a ja ga nisam pisao.
tomislav
14.8.2009. 21:13
Da majstore u pitanju je Karadžić a ne Karađić makar to meni baš nešto puno ne znači. Tu je i Đuro Daničić, zar ne. Kad sam učio abecedu pod slovom dž bilo je Dćemal i Džafer idu u svijet i od tada nisam upsio saznati ništa o tom vrlo čudnom DŽ. Objasni ako znaš.
Inače Srbe nit krivim nit zazivam, sami smo si krivi za vlastite bedastoće.
Pa kaže - siroma sam, siroma sam, al volem da živim, sve dok zadnji dinar imam neću da se smirim ...
ladno pivo
14.8.2009. 17:30
A i nije Karađić nego Karadžić inače još uvijek počasni građanin Zagreba a i usporedba i analiza što radiš više je politička konotacija nego li lingvističko objašnjenje.
Znači li to da će nam i Srbi biti krivi što smo nepismeni pa ne znamo kako treba pisati ili da ništa ne znamo bez Srba.
Šta god vjerovatno si u pravu!
tomislav
13.8.2009. 10:23
Uvijek svatko i u svakoj prilici kad zatreba ima svojeg srbina, hoću reći kravaščana i što je u tome loše. Tako ide život i čemu neka privatna saznanja koristiti na tako zločest način kad znamo da je bazična edukacija tek mali dio cijelokupne prakse.
Nego zabrinjava ovaj navod da samo mag može vršiti operacije na životinjama, koja birokratska bedastoća, pa magisterij je zamo naučni ilimu znanstveni stupanj i sa praktičnim treningom nema veze. Praksa i rad su majka te vještine, i što kaže g Majetić to su i konsultacije s onima koji već imaju iskustvo.
U svakom slučaju otvaranje ove stance je vrijedan potphvat kad znamo koliko su građani sve očajnije vezani za svoje ljubimce (kad već nemaju povjerenje u prvog susjeda/du).
I samo da kažem da bi tamo gore trebalo pisati unaprijeđenje a ne unaprjeđenje jer opet nas to ije i je i e muči a to su nam donijeli g Karađić dok je sebi lijepo ostavio lepo pa nema taj prob. Mi kajkavci smo i tu u prednosti. Gumbelijum roža lepo diši ...
janez
13.8.2009. 0:18
Ne bi ni završio veterinu da nije bilo Kravašćana.
Deer
9.8.2009. 2:46
a ma moram reći da mi je žao!
crna guja
8.8.2009. 20:53
Bravo dečki! Puno sreće iako uz veliko žaljenje što ste otišli želi vam vaš česti " pacijent" Đ.D. iz Slatine. Bili ste pravi i doista mi je žao što ste otišli , a pogotovo Nini i Beti. Pozdrav


Još iz kategorije ViroviticaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.