Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica

Virovitički vatrogasci gradonačelniku Kirinu: Vaša odluka o ukdanju naših prava je ishitrena

        13.06.2012.         3396 pogleda
Virovitički vatrogasci gradonačelniku Kirinu: Vaša odluka o ukdanju naših prava je ishitrena

Vatrogasci grada Virovitice zaposleni u Vatrogasnoj postrojbi su Vam uvijek bili na usluzi. Vaši „plavi dečki". Kakav god da je bio posao za Grad koji je trebalo odraditi i svaki koji ste nam dodijelili  smo uvijek odradili i nikad nismo pitali zašto. Zato smo sada iznenađeni i zatečeni razinom komunikacije, odnosno izostanku komunikacije  i donošenjem odluka o našem statusu koje se objavljuju u medijima bez bilo kakve prethodne pisane ili usmene obavijesti nama - vatrogascima.

Povodom objavljivanja vijesti na internetskim službenim stranicama Grada Virovitice 6. lipnja 2012. god, o jednostranom ukidanju prava za vatrogasce grada Virovitice iz Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike (koja nam ni do sada niste ostvarivali Vi - Grad Virovitica, nego su se sredstva za to uvijek bila osigurana na razini države), sazvan je 11. lipnja skup radnika na kojemu smo jednoglasno donijeli dolje navedene zaključke. No, prije zaključka, molimo Vas da nam objasnite kako ste se tako požurili prije Vlade RH i ukinuli nam prava koja oni nisu? Kako ste nam mogli ukinuti bilo koje pravo iz Kolektivnog ugovora kada ga Vi niste niti potpisali za nas i u ime nas? Zašto ste si uzeli za pravo da preskočite i negirate Statut Vatrogasne postrojbe Virovitica u kojem jasno stoji da Upravno vijeće upravlja Vatrogasnom postrojbom?  U Upravnom vijeću je i naš predstavnik koji bi obavjestio sve vatrogasce o aktualnim temama i Vama objasnio zašto je Vaša odluka neutemeljena i ishitrena.  Još treba navesti i podsjetiti Vas na to da je u Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike navedeno u članku 126. :

Vlada Republike Hrvatske obvezuje se da će se odredbe ovoga Ugovora, u pogledu plaća i materijalnih prava, primjenjivati i na profesionalne vatrogasce dok se sredstva za te namjene osiguravaju u državnom proračunu.

 Na kraju, bilo bi pošteno da javnosti kažete da za redovnu djelatnost i materijalne troškove Vatrogasne postrojbe od 01. siječnja 2000. god.,  od kada je Grad Virovitica osnivač Vatrogasne postrojbe, do danas  - Grad Virovitica nije utrošio niti jedne lipe, pa izračunajmo koliko ste do sada uštedjeli.

Zaključci sa skupa radnika Vatrogasne postrojbe grada Virovitice na jednostrano donešenu odluku na 97. Kolegiju gradonačelnika o ukidanju prava iz Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike koja se odnosi na plaće i materijalna prava jesu:

1.      Odluka Kolegija gradonačelnika je ishitrena, neutemeljena i mi je ne možemo prihvatiti bez otvorene i argumentirane rasprave uz obostrano uvažavanje,

2.      što prije osnovati Radničko vijeće,

3.      pokrenuti sindikalno udruživanje radnika.

Nadamo se da ćete prihvatiti naš poziv za raspravu.

 

 Vatrogasci Vatrogasne postrojbe grada Virovitice

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

nicko
18.6.2012. 14:56
pa zna se kod kog bi završili ti novci da se nije pročulo
Lynx
18.6.2012. 13:54
Izgleda da u gradskoj upravi hlače nosi Aragović, jer je u petak na kolegiju gradonačelnika ona naribala Tutića ( a ne gradonačelnik) zbog ovog teksta. Žalio se ravnatelj svojim vatrogascima da mu je natrljala nos jer kako je on mogao dopustiti da ovaj članak uopće izađe u javnosti?!
Čudno je to, ovi u gradu misle da bi trebali jahati bilo koga a da ovaj šuti kao zaliven. Zar ta vremena nisu prošla gospodo? Mislim ako je sve u redu i po zakonu, pa čega vas je onda strah?
Da nije Boga?
Ljudi pričaju, mali smo grad, sve se čuje...
nicko
14.6.2012. 2:18
hahaha, vidi ga
očeš tak hodat i u zatvoru dok budeš nečija kuja?


Još iz kategorije Virovitica