Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Aktualnosti

Virovitički ugostitelj osnovao 'Lulu mira' i čeka što će reći inspektori

  Marija Lovrenc/Vecernji list           08.06.2009.         3620 pogleda
Virovitički ugostitelj osnovao 'Lulu mira' i čeka što će reći inspektori

VIROVITICA - Kako bi spasio svoj Bolero od zatvaranja jer mu je novi zakon o zabrani pušenja otjerao mušterije, vlasnik popularnog virovitičkog kafića Tihomir Mezger učinio je ono što mu je zakon dopustio - zaobišao ga je.

Uz pomoć odvjetnika i potporu stalnih klijenata osnovao je Udrugu pušača “Lula mira”. U posljednja dva tjedna skupio je gotovo dvije tisuće članova, kojima je sada dopušteno zapaliti cigaretu i na šanku, a ne isključivo na terasi.

- Bio sam prisiljen na ovakav potez. U prvom tjednu u kafiću nije bilo žive duše i da smo ostali na tome, danas bih Bolero mogao zatvoriti. U Udruzi je i oko tri stotine osoba koje ne puše, ali nas podržavaju - rekao je Mezger, čiji je primjer potaknuo i druge kafiće, da na taj način izađu ususret svojim stalnim mušterijama pušačima.

Iako zahvaljujući članstvu u “Luli mira” imaju pravo i tijekom tjedna zapaliti u kafiću, većina pušača tu pogodnost ipak koristi samo vikendom, kada je najveća gužva.

Unatoč tome što su uredno registrirani u Županiji, vlasnici kafića s udrugama pušača ipak strahuju od inspekcije, čiji im je skori dolazak već najavljen.

- Ako nam inspekcija ne dopusti rad udruge, morat ćemo zatvoriti lokal, poput naših kolega u Vinkovcima i krenuti u prosvjede - najavljuje Mezger.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

xxll
10.6.2009. 8:34
A gdje je tu pravna država. DA LI JE ZABRANJENO PUŠENJE U LOKALIMA ILI NE. ZAŠTO MI HRVATI UVIJEK ZAOBILAZIMO ZAKON????
PA TKO JE IZGLASAO TAKAV ZAKON, MI ILI ABORIĐINI?????
100noga
9.6.2009. 22:29
Nismo svi ovce ima i po koja 100noga... hihihihhii.... a u vlasti ima najviše kameleona i pingvina koji klimaju glavom... A Boga mi i svakojakih drugih životinja...
DANKO
9.6.2009. 2:09
Sam Bog zna za koga radi ova hrvatska Vlada!?? I Sabor naravno? I kupi i dalje glasove birača! Tako nam i treba - glasajmo uvijek i jedino za HDZ, oni brinu i o ugostiteljima i tisućama radnih mjesta. A ovaj smiješni SDP ne zaslužuje vlast, bar ne sada, jer nisu sposoobni koriastiti autogolove vladajuće stranke. Osobno podržavam vkasnika BOLERA i mislim da im inspekcija ne može ništa! Ako bi i došla, na mjestu vlasnika, pozvao bih sve članove LULE MIRA, da budu nemirni i iskažu građanski neposluh blokirajući ulaz inspekciji! A NJU BI UPUTIO DA ISPITA OTKUD SATOVI PREMIJERU kojem se živo fućka kako narod živi!!
Dolje mazohizam Hrvata!Do kada ćemo biti ovce??????


Još iz kategorije Aktualnosti