Banner
U svim poštanskim uredima uplate za pomoć bez naknade
Prvih 20 od doniranih 80 mobilnih kućica dolazi u Glinu
Beroš: Za sada nema reakcija na cjepivo
Potres u Sisku -ljudi na ulici
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  Dossier Turudić

Virovitički sud oslobodio suca Turudića. Netko je njegovim autom ulicom ZNG-a vozio brže od dopuštenog. NIsu utvrdili tko

  Karlo Eissenbesser/Podravski list           12.09.2019.         3743 pogleda
Virovitički sud oslobodio suca Turudića. Netko je njegovim autom ulicom ZNG-a vozio brže od dopuštenog. NIsu utvrdili tko

Ivan Turudić (62), poznati sudac i predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, oslobođen je, pravomoćno, krivnje zbog koje su ga optužili virovitički policajci početkom godine. Naime, u samoj Virovitici, u ulici Zbora narodne garde policija je kamerom snimila automobil u vlasništvu leasing kuće, a koji stoji na njegovo ime, i koji je vozio brže od ograničenja - doznaje Podravski list.

Prema prekršajnom nalogu, Turudić kao osoba kojoj je vozilo povjereno, nakon utvrđenog prometnog prekršaja utvrđenog 20. listopada 2018. godine u 12.49 sati u Ulici Zbora narodne garde u Virovitici, tvrdila je policija, nije dostavio vjerodostojne podatke o počinitelju prometnog prekršaja, premda je bio policijskim dopisom obaviješten i dužan dostaviti. Nakon provedenog postupka, sudac Prekršajnog odjela Općinskog suda u Virovitici Petar Bajan, Turudića je oslobodio krivnje uz obrazloženje kako nema dokaza da je poznati sudac prekršaj za kojeg je okrivljen doista učinio.

“Ne mogu Vam ništa trenutno reći jer nisam dobio nikakvo rješenje. Ne znam ni kako sam prošao” – rekao nam je danas, u srijedu, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, a na naš komentar da je oslobođen rekao je: “Sjajno”.

Sudac Turudić kazao nam je i kako se radilo o vikendu te da automobil često koristi njegova supruga, ali i druge osobe.

I doista, sudac Ivan Turudić, ovog puta kao okrivljenik, Općinskom sudu u Virovitici dostavio je dopis “podaci o vozaču” u kojemu je uz svoje ime i prezime, dostavio podatke i o članovima obitelji koji se koriste tim automobilom. U pisanoj obrani koju je dostavio sudu, branio se kako nije počinio prekršaj za kojeg se tereti, a njegovu obranu sud je u potpunosti uvažio.

Iz podatka koje je okrivljeni dostavio PU vidljivo je da je naveo imena i prezimena osoba, njihove OIB-e i adrese stanovanja na temelju kojih se može utvrditi njihov identitet kojime je ispunio svoju zakonsku obvezu te nije bilo osnova da ga se tereti za spomenuti prekršaj” – obrazložio je sudac virovitičkog suda Petar Bajan.

Moramo napomenuti i to kako je sudac Turudić 9. prosinca 2018. primio dopis PU virovitičko-podravske kojim se od njega traži da dostavi tražene podatke u roku od 15 dana po primitku obavijesti, dok je na prijemnom pečatu MUP-a kao datum primanja naznačen 31. prosinca 2018., dakle tjedan dana nakon zadanog roka.

No, kako navodi u obrazloženju sudac Bajan, “niti iz jednog dokaza nije vidljivo na koji način je dokumentacija primljena, da li je primljena putem pošte, osobno od okrivljenika, putem e-maila ili telefaxa, niti je to naznačeno unutar samog prijemnog štambilja pa stoga ta činjenica nije mogla biti izložena provjeri”.

– Budući da je spomenuti dio činjeničnog utvrđenja ostao dvojben i nakon provedenog dokaznog postupka, sud je okrivljenika uslijed nedovoljne dokazanosti oslobodio od optužbe – navodi se u obrazloženju oslobađajuće presude Općinskog suda u Virovitici.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

rodjo orban
17.9.2019. 9:28
Evo dokazsa sa zse vozsac glede griznje szavjeszti uredno javio i prijavio.. Jos szamo da sze szam uhiti :)
https://www.youtube.com/watch?v=c-iOFXECqU4
rodjo orban
16.9.2019. 19:43
PRONADJEN JE VOZAC KOJI JE VOZSIO TURUDICEV AUTO !!
DOKASZ SZTIZE KOLIKO DANASZ..
ORBAN NIKAD NE LAZIRA,,SZAMO ISZTINOM UZS DIREKTNO IZSRAVAN DOKASZ:)
Kolega
16.9.2019. 15:05
Kako se pravimo glupi a odgovornu funkciju obnasamo, i sto je sa slikom, kada se uslika vozilo vidi se kako tablica tako i lice onoga tko je vozio auto,,, tko je kome pogodovao???


Još iz kategorije Dossier TurudićVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.