Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Poljoprivreda

Virovitički seljaci najavili blokade prometnica u 9 sati

  D. Šantoši/Večernji list           27.02.2012.         2403 pogleda
Virovitički seljaci najavili blokade prometnica u 9 sati

Ne postignu li mljekari dogovor oko tražene otkupne cijene mlijeka taj dogovarački neuspjeh odnijet će im u 2012. godini više od 20 milijuna kuna. Na prošlotjednom skupu mljekara s županom Tomislavom Tolušićem mljekari su naglasili da se, opterećeni višegodišnjim kreditima i stalnim skokovima ulaznih troškova,  ne mogu olako odreći planiranog prihoda. Župan Tolušić potvrdio je da će se gubitak tog novca osjetiti u svim dijelovima društvene potrošnje na području ove siromašne županije koja ionako jedva spaja kraj s kraje, pa zbog toga županija poziva na dogovore seljačkih prosvjednika i države kako seljaci, u borbi s otkupljivačima, ne bi ostali kratkih rukava.

Nakon nedjeljnog upozoravajućeg prosvjeda na državnim cestam D5 u Terezinom Polju i D2 u Suhopolju, gdje su seljaci traktorima usporavali promet,  sinoć su seljačke vođe najavile da će danas u 9 sati blokirati državne ceste D2 u Jugovom Polju i Suhopolju, te državnu cestu D5 u Terezinom Polju. U PU Virovitičko-podravskoj jutros su potvrdili da nemaju službenu najavu blokade prometnica, ali da su na u sva tri sela primjećena kretanja poljoprivrednih traktora prema jučer održanim posvjednim punktovima.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

hdznedajboze
27.2.2012. 21:28
Potpuno podržavam prosvjede zbog toga što je Dukat,Zdenku,Vindiju,TVIN,Rapid,Šećeranu VIRO,Kamensko itd.stvorila radnička klasa a vi sada pričate gluposti da se nešto ponovo stvara i ponovo ostane bez toga.Ja sam socijaldemokrat ali ovakva politika prema selu nikada nama nije bila prezentirana.Govorilo se o zaštiti velikih i malih OPG-ea,govorilo se kako HDZ-e uništava selo,govorilo se kako SDP-e ima riješenje kako zaustaviti daljnju propast sela,govorilo se kako će SDP-e u što kraćem roku procesuirati sve one koji su se okoristili kod pretvorbe i privatizacije.Nismo govorili o povećanju PDV-ea,o smanjenju cijene mlijeka,o nekontroliranim otkazima,o nastavku krađe društvene imovine,o nastavku korumpiranosti sudova i policije i o divljanju cijena.Propast Hrvatskog sela je samo dio ugovora sa EU koji se nevidi,šta se još nalazi u ugovoru saznat će mo uskoro,zato podržite prosvjed seljaka jer kada vi dođete na red imate samo cipele sa kojima nećete moći spriječiti propast.
bumerang
27.2.2012. 21:23
Svaka zemlja u članstvu EU, Cefte i drugim savezima subvencionira proizvođače kako bi hrana bila jeftinija. Bez poticaja jeli bi kruh po 30 kn, pili mlijeko po 15 kn itd. Svakoj politici i državi je cilj što jeftinija hrana kako bi čuvala socijalni mir i hranu učinila dostupnu svima kako bi ljudi preživjeli. To nije proizvodnja nekakvih stolica, osnivanje nekih zelenaških zadruga ili slično. Prijavljenih seljaka koji sami sebi plaćaju plaće i doprinose ima 500.000 u 2009 godini dobili su 3,5 milijardi kn, a uplatili u državni proračun 7,5 mili kn. Problem je puno veći PDV na hranu koju plaća kupac je 25 % naves t ću pdv u drugim zemljama
Srbija 8 %
B I H 17 %
Makedonija 5 %
Slovenija 8,5 %
Crna Gora 7 %
Austrija 10 %
Italija 4 %
karlo01
27.2.2012. 21:11
Zašto su odustali od isporuke mlijeka,to im je jedini ispravan način.Između redaka, kada vidim tko stoji i podržava blokade cesta sve mi je jasno !
siniša prpić
27.2.2012. 17:31
Dobro kaže @mastermind "....ili se udružite pa sami napravite punionice....."
stukolovac
27.2.2012. 17:14
sto niste blokirali kad je drzava pokradena..samo na svoje dupe mislite a pravit probleme postenom narodu,,
dr. evil
27.2.2012. 16:52
Nije mi jasno!
Na našem lokalnom radiju u vijestima slušam da
na punktovima ima do desetak traktora i par prosvjednika. U čemu je stvar?
mastermind
27.2.2012. 16:30
Stvarno lijepo od seljaka da blokiraju prometnice ljudima od čijih novaca dobivaju povrate kapitalnih ulaganja, poticaje na zemlju, poticaje na mlijeko, itd. Mlijeko ne otkupljuje država, već privatna kompanija. Ovi više nije komunizam, već kapitalizam! Ako nekom ne paše cijena mlijeka neka pređe kod drugog otkupljivača, nek mijenja djelatnost, ili se udružite pa sami napravite punionice.. Ali ovo stvarno nema nikakvog smisla! Po toj logici ja da npr. pravim stolice i neće mi nitko dati 1000 kn/kom, onda bih i ja trebao blokirat prometnicu i tražit ostavku ministra jer neće nikog natjerat da mi da tu cijenu??
Garavuša
27.2.2012. 11:24
što "onima" kojima bi te blokade prometnica trebale nešto značiti predstavlja blokada na D2?!
idite u ZG i tamo "nešto" napravite!


Još iz kategorije Poljoprivreda