Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Aktualnosti

Virovitički doprinos većem standardu građana Barcsa!

  Mate Vukušić           25.09.2023.         2667 pogleda
Virovitički doprinos većem standardu građana Barcsa!

I ova, 2023.godina, ulazi u svoju zadnju četvrtinu. Monotono, dosadno, bez bilo kakve naznake pozitivnim promjenama. A i sve što se promijenilo ima predznak-minus. Umirovljenička populacija ove godine može za svoje „povećane“ mirovine kupiti manje nego prošle godine (inflacija ipak ima duži, brži i veći korak). Energenti, prvenstveno gorivo, već par mjeseci nezaustavljivo grabi prema 2 eura za litru. Vlada je dekretom zaustavila neke cijene „osnovnih“ proizvoda u trgovačkim centrima, vratila ih nekoliko postotaka u rikverc. Trgovci kažu da bi od listopada cijene išle dolje, kraj je sezone pa je i logično, i to za više nego li je to odredio Plenković.

I dok u nekim županijama, menadžeri NAŠIH firmi kupuju (dobivaju) povlaštene dionice prodajom kojih doslovno preko noći postaju milijunaši u našoj, Virovitičko-podravskoj, ništa novo. Imamo uvjerljivo najnižu prosječnu neto plaću u RH (čak 35% nižu od grada Zagreba ). Imamo najvišu stopu nezaposlenosti od svih županija u Republici. Ne znam da li je to nanošenje štete ugledu ove županije ali za konstatirati je da je Virovitičko-podravska županija najlošija, ispod svih ostalih 19 županija i, naravno, grada Zagreba. Državni zavod za statistiku objavio je ove podatke baš na dan naše županije, kada je premijer na Višnjici prosipao demagogiju o uspješnosti Virovitičko-podravske. Ili je uzeo krivi blesimetar ili je mislio da je u Primorskoj, Međimurskoj ili Krapinskoj županiji.

Popisu loših vijesti s vrha ovog teksta mogli bi dodati „dobar“ posao ministra Radmana na suzbijanju svinjske kuge i punjenja svog džepa, smjenu čovjeka koji je upozorio na malverzacije s plinom i postavljanje na njegovo mjesto lika koji je i unutar svoje partije u sukobu s pravilima i statutom, očigledno premijerov radar radi odlično na pronalaženju spasitelja u državnim institucijama), vikend nam je obilježilo nekoliko prometnih tragedija sa smrtnim posljedicama…

Bez potrebe tu listu širiti jer nije poželjno širiti defetizam i bezvoljnost, ne možemo izbjeći činjenicu da imamo barem dvije Hrvatske: jednu u kojoj se manjina besramno bogati, neprimjereno bahata i sebična ali i ona druga, u kojoj je velika većina, te koja sve što ovi prvi imaju uredno plaća, šuti i trpi.

Zato, prebacimo brigu na veselje, uskoro ćemo se voziti brzom cestom prema negdje, istina dvotračnom jer je promet, za razliku od zadnjih 15-20 godina, na podravskoj magistrali smanjenog intenziteta (tako nas uvjeravaju stručnjaci ), uskoro ćemo u prijevremene izbore za Gradsko vijeće Orahovice (Vlada je čekala pol godine ne bi li se netko predomislio pa da se nastavi s dosadašnjim neradom a projekt Slavonija i Baranja u punom zamahu – između ostalog i na otocima).

U pauzi od svih tih aktivnosti, dolaskom vikenda, Grad Virovitica je i za rujan osigurao besplatan odlazak na kupanje za sve zainteresirane u bratski grad Barcs. Neka oni pune proračun kad već nije uputno ljudima osigurati neku hrvatsku destinaciju – Daruvar, Bizovac, možda Grđevac. Dobili si INU, zašto ne i još malo virovitičkih eura.

Ma na kraju, sve ostaje u „obitelji“. europskoj…

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti