Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica

Virovitički Dom Hrvatske vojske na uređenje čeka godinu dana. Kirin: Prioritet je Palača Pejačević

  Slobodan Kadić/Glas Slavonije           23.07.2012.         2678 pogleda
Virovitički Dom Hrvatske vojske na uređenje čeka godinu dana. Kirin: Prioritet je Palača Pejačević

Još je prošle godine bez ikakve naknade Povjerenstvo za imovinu Vlade Republike Hrvatske dalo zgradu Doma Hrvatske vojske i pripadajuće zemljište Gradu Virovitici. Nekada je to bio Dom JNA, nalazi se na odličnoj lokaciji u središtu grada, a tamo je bilo kino koje bi se, kažu mnogi, malim ulaganjima moglo i obnoviti. Trebali bi se tu održavati društveni, kulturni i sportski sadržaji, ali do sada ništa od toga, pa se Virovitičani čude što to ipak malo duže traje. Godina dana dugo je razdoblje, ali nema razloga za brigu, uvjerava nas Ivica Kirin, virovitički gradonačelnik.
- Ne možemo odvajati novac na pet projekata istovremeno pa nismo htjeli srljati grlom u jagode. A prioritet nam je bila Palača Pejačević. Što se Doma Hrvatske vojske tiče, riječ je o projektu koji je težak 3 - 4 milijuna eura, što nije mali novac. Nismo ga do kraja preuzeli, ali uskoro će i to biti riješeno. Trenutačno projektanti ispituju mogućnost nadogradnje da vidimo koliko se može nadograditi zbog sadržaja koji će tamo biti - kaže Kirin naglasivši da će ove godine biti riješena dokumentacija, a novac bi zatražili iz fondova EU-a.
Već su razgovarali i sa županom Tolušićem jer će ipak biti riječ o regionalnom kulturnom centru. Tada bi pristupili izradi idejnog rješenja i glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje Doma, kako bi dobili što više kvadrata jer se radi o prostoru koji će biti namijenjen ugostiteljskim sadržajima i kinu (donji dio), a na katu bi prostorije dobile udruge koje ga nemaju i koje su od posebnog interesa za grad Viroviticu.
Odlukom Vlade tražilo se od Grada da za potrebe Ministarstva obrane osigura uredske prostore za potrebe Odsjeka za poslove obrane Virovitica površine 300 kvadrata s garažnim prostorom i tri parkirna mjesta.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

siniša prpić
24.7.2012. 18:55
@freeman, "akcija Palača" ( tri puta - je tri puta.... ) je doista otpočela s tvrtkom "Gramatinvest", raskidavši ugovor, pa opetovano angažiranjem iste, na naćin kako navodite. No, "akcija" dodatno dobiva na zapletu, na način da će se kupiti poslovni prostor koji se treba izgraditi na prostoru koji je prodan...., sveukupno do sada je u Palaču ulupano cca. 3,5 milijuna kn, a za poslovni prostor ide dodatnih 3,5 milijuna kn. To mu dođe : tri puta - je tri puta...., pola pijem pola Šarcu dajem.... ili nam, Sokol nas nije volio...., samo više ne znam tko je tu Sokol ( at ).
nicko
24.7.2012. 15:27
Eto, bar ste prioritet - Palaču Pejačević sredili kak treba, mater vam nesposobnu.
freeman
24.7.2012. 9:03
nadzemnim kabinama za teleportciju (a možda ste već napravili na noovom rotoru)
freeman
24.7.2012. 9:00
niste li vi lani poklonili prizemlje palače nekakvom maf...pardon građevinskom poduzetniku u zamjenu za kompletnu adaptaciju objekta ili se varam i drugo...

Virovitici (Virovitičanima) treba Dom HV, pod hitno, ne treba nabrajati za što.............

dajte napravite nešto već jednom za GRAĐANE ovog grada, a da to nisu rotori, maćuhice i parkirna mjesta, ili bi bilo najbolje da za nas sagradite podrume i podzemne hodnike sa, naravno kab


Još iz kategorije Virovitica