Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Virovitica

Virovitički Dječji vrtić radit će i poslijepodne – biti će otvoren do 21 sat

  Virovitica.hr           08.08.2018.         2496 pogleda
Virovitički Dječji vrtić radit će i poslijepodne – biti će otvoren do 21 sat

Sljedeće pedagoške godine virovitički Dječji vrtić Cvrčak radit će i poslijepodne, a poslijepodnevni rad tijekom gotovo dvije i pol godine u potpunosti će se financirati iz Europskog socijalnog fonda. Projekt virovitičkog Dječjeg vrtića vrijedan 1.644.512,66 kuna Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prijavila je Razvojna agencija VTA temeljem iskazanih potreba roditelja. Naime, Vrtić svake godine provodi anketu kojom se ocjenjuje zadovoljstvo roditelja radom te je istom utvrđena potreba organiziranja poslijepodnevnog rada za 40-ero djece kako bi se uskladilo radno vrijeme vrtića s poslovnim obavezama roditelja. Ekonomska cijena vrtića je već sedmu godinu ista te kao takva nije dovoljna za pokrivanje troškova uvođenja poslijepodnevnog rada.

– S realizacijom navedenog projekta krenut će se sljedeće pedagoške godine, Poslijepodnevni organizirat će se u dvije mješovite odgojno-obrazovne skupine, a u svakoj će biti 20-ero djece. Kroz projekt posao će dobiti četiri nezaposlene osobe i to dvije odgojiteljice na puno radno vrijeme, te po jedna kuharica i čistačica na pola radnog vremena, rekla je ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund.

S ciljem unaprjeđenja kvalitete usluga u okviru redovnog programa, angažirat će se vanjski stručnjak za pružanje konkretne podrške odgajateljima u planiranju unaprjeđenja kvalitete rada te će se stručno usavršiti 30 odgojno-obrazovnih radnika, a kako bi se projektne aktivnosti provodile u adekvatnom prostoru, opremit će se jedna jaslička i jedna vrtićka soba s namještajem i didaktičkim sredstvima.

Inače, Dječji vrtić Cvrčak u pedagoškoj godini 2017./2018. ima upisano 567 djece, od čega 470 u redovnom programu te 97 u programu predškole. Vrtić uspješno posluje više od 60 godina i jedan je od najstarijih u Hrvatskoj.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica