Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Frka

Virovitički Centar civilnih inicijativa „Spajalica“ najavljuje treće izdanje Festivala radosne kulture u Virovitici

  Frka           20.09.2017.         1098 pogleda
Virovitički Centar civilnih inicijativa „Spajalica“ najavljuje treće izdanje Festivala radosne kulture u Virovitici

Nakon dvaju vrlo uspješnih i iznimno dobro posjećenih izdanja FRKE, ove godine naš neovisni festival kulture ide dalje istim žarom. Namjera nam je obogatiti našu sredinu zanimljivim ljudima i ansamblima, koji se nudeći svježe i jasne pozitivne stavove, u svojem se radu ističu izvrsnošću i originalnošću.

Naš program ove godine donosi rasprave o dvama gorućim problemima hrvatskog društva – o odlasku mladih i školovanih ljudi iz Hrvatske, te o problemu migranata. Oba su pitanja jako opterećena medijskim manipulacijama, umjetno stvorenim moralnim dvojbama i sukobima raznolikih interesa, a u njihovoj raščlambi pomoći će nam dvojica istaknutih intelektualaca: Milan A. Račić, ekonomski stručnjak i novinski komentator, te pater Tvrtko Barun iz Isusovačke službe za izbjeglice.

U kazališnom dijelu programa nudimo vam hvaljenu postavu Hardingovih „Ćeličnih magnolija“ u izvedbi gospićkoga kazališta, predstavu koja problematizira tzv. „ženska“ pitanja na jedan posve novi način, stvarajući svojevrsnu himnu ženskoj hrabrosti i izdržljivosti.

U umjetničkom se dijelu programa ističu sakralni koncert osvajača dvostrukog Grand Prixa na svjetskom natječaju zborova „Cantores Sancti Marci“ iz Zagreba, koncert genijalnog kantautora fra Marina Karačića, komorni koncert Varaždinskoga gudačkog kvarteta s oboisticom Petrom Labazan, te orguljaški koncert Pavla Mašića, koji će izvesti Bachovo „Umijeće fuge“ u integralnom obliku. To je doista rijetka prilika da se jedno od kapitalnih djela svjetske glazbene baštine čuje izvedena u cijelosti, a ovaj put još i na predivnim orguljama virovitičke crkve svetog Roka, koje maestro Mašić visoko cijeni.

FRKA svojim sugrađanima i dalje želi jednom godišnje omogućiti prostor za razmišljanje i raspravu, ali i uživanje u visokim dometima umjetnosti i kulture srca s naših prostora, u prijateljskoj i opuštenoj atmosferi.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Frka