Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Likovna umjetnost

Virovitičke slikarice izlažu u Vyškovu

        24.03.2003.         1446 pogleda
Virovitičke slikarice izlažu u Vyškovu

VYŠKOV, 24. ožujka - U izložbenoj dvorani Turističkog ureda češkog grada Vyškova večeras je otvorena izložba virovitičkih slikarica i članica virovitičke Češke Besede Jasne Berger, Ankice Fijala i Jaroslave i Tatjane Lulić.
Slikarice su u pratnji Joze Erpačića, pročelnika virovitičkog gradskog Odjela za društvene djelatnosti, i same otputovale u Češku gdje ih je danas prije podne primio i gradonačelnik Vyškova Petr Hajek.
Iz Praga je na otvorenje izložbe stigao i Jaroslav Krejči, umjetnik za kojega su virovitička Češka beseda i LIK Nikola Trick početkom godine, u okviru Sajma VIROEXPO, organizirali humanitarnu akciju jer mu je atelje s više stotina slika i gotovo cjelokupnom imovinom uništen u katastrofalnoj poplavi koja je ljetos zadesila glavni grad Češke Republike.
Kada su mu virovitičke slikarice predale 1800 eura prikupljenih prodajom njihovih slika, ovaj češki slikar i fotograf, koji se specijalizirao za kazališnu fotografiju i fotoaparatom ovjekovječio i bivšeg češkog predsjednika Vaclava Havela te revoluciju devedesetih, nije mogao sakriti suze. Bio je dirnut humanom gestom virovitičkih umjetnika.
Pomoć praškom umjetniku, prema riječima predsjednice virovitičke Češke besede Jasne Berger, jedan je od načina ostvarivanja čvršće veze između Virovitice i Češke.
Prijateljstvo se učvršćuje i večeras otvorenom izložbom nazvanom «Virovitica-Viškov-Prag», u gradu s kojim je Virovitica prošle godine potpisala Povelju o prijateljstvu.
Izložba u Vyškovu bit će otvorena do 4. travnja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Likovna umjetnost