Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Gospodarstvo

Virovitička tvrtka od veljače otvorila 60 radnih mjesta

  Marija Lovrenc/VLM           24.05.2010.         1996 pogleda
Virovitička tvrtka od veljače otvorila 60 radnih mjesta

Betonara Prajo, koja radi u okviru velike građevinske Prajo Grupe, pokrenula je proizvodnju omnia ploča, koje služe kao polumontažne stropne konstrukcije.

 Namjerava ih ponuditi projektantima diljem Hrvatske, ali i koristiti u građevinskim objektima unutar vlastitih investicija. Tu vrstu proizvoda na hrvatskom tržištu trenutačno proizvodi mali broj poduzeća.

 - U pogon za novi proizvod uložili smo oko dva milijuna kuna, osobito u skupu opremu takozvanih vibrostolova. Pogon može raditi u tri smjene i planiramo dnevno proizvoditi između 250 i 700 kvadratnih metara - kaže Zdravko Prajo, predsjednik uprave Prajo Grupe.

 Za potrebe novog pogona, poduzeće je zaposlilo i deset novih djelatnika, a od veljače ove godine u Prajo Grupi ukupno njih šezdeset zbog povećanog opsega posla, što je iznimno rijetka vijest u ova krizna vremena.

 Prajo Grupa uz betonaru bavi se i rušenjem, zemljanim radovima, transportom, niskogradnjom i visokogradnjom te prometom nekretnina, a u vrijeme krize najveći uspjeh bilježi upravo u betonskoj galanteriji, zahvaljujući velikom interesu na stranom tržištu.

 - U odnosu na 2008. godinu, lani smo imali povećanje prometa od 40 posto u svim proizvodima iz betonske galanterije. Izvozimo u Austriju, Mađarsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju. Od 33.000 četvornih metara različitih građevinskih elemenata lani smo uspjeli plasirati gotovo sve na strana tržišta i njima smo u ovoj proizvodnji orijentirani i ove godine - objašnjava član uprave Kristijan Sabo.

 Ove godine namjeravaju graditi betonaru u Vrbovcu, vrijednu oko sedam milijuna eura, u okviru koje bi radilo i reciklažno dvorište za građevinski materijal. Najavljuju da je u planu zapošljavanje novih 80 radnika, a pokrivali bi potrebe triju okolnih županija.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo