Banner
Beroš: Epidemiološka situacija dobra, no okupljanja mogu pogoršati stanje
DHMZ: Pretežno sunčano i vruće, popodne mogući pljuskovi
Više turista nego cijele 2020., iznos fiskaliziranih računa bolji od 2019.
Sudarila se dva teretna vlaka kod Križevaca, ozlijeđen strojovođa
Prijatelji životinja: Pripazite gdje ostavljate životinje na čuvanje
Još dvije braniteljske udruge osudile istup Vučemilovića i podržale Medveda
Plenković ponovno pozvao građane na cijepljenje

  Prosvjeta

Virovitička gimnazija u europskom projektu „Zajedno kroz prirodoslovlje"

  Leo Škrinjarić/HTV           15.10.2016.         865 pogleda
Virovitička gimnazija u europskom projektu „Zajedno kroz prirodoslovlje"

Gimnazija Petar Preradović iz Virovitice s partnerskim srednjim školama iz Slatine i Orahovice sudjeluje u europskom projektu „Zajedno kroz prirodoslovlje", vrijednom više od 2 milijuna i 200 tisuća kuna. Tijekom projekta izradili su čak osam kurikuluma izborne nastave iz prirodoslovlja - donosi prilog HTV. Međupredmetni kurikulumi poput karika povezuju redovite nastavne predmete u jednu učenicima jasniju cjelinu. Tako se već od ove godine eksperimentalno provode tri kurikuluma fakultativne nastave: Funkcije u prirodoslovlju, Fizikalni eksperimenti i Informatika u multimediji i dizajnu. 

Iz svih triju škola nastavnici su se educirali i sada mogu koristiti i izrađivati nastavne planove i mogu raditi u tim fakultativnim predmetima bez obzira što su predmeti zapravo napravljeni tako da su sadržaji međupredmetni, rekla je ravnateljica Gimnazije Petra Preradovića Jasminka Viljevac.

Za sve prirodoslovne smjerove, učenici mogu izabrati onaj predmet koji njih više zanima i koji će im malo nadograditi možda ono znanje ili čak razumijevanje onih sadržaja koje na samom satu nisu uspjeli naučiti, objasnila je profesorica matematike i informatike Marija Vidalina.

Novi pristup u nastavi pomoći će učenicima i u daljnjem školovanju - na fakultetima.

Projektom je opremljena informatička učionica u virovitičkoj gimnaziji, nabavljena je oprema za nastavu biologije, kemije, fizike i geografije za sve tri škole. Izrađeni su i zasebni priručnici za nastavnike i učenike, a na platformu za e-poučavanje postavljeni su sadržaji za samostalan rad učenika.

Kurikulumi su podložni promjenama, a njihovo eksperimentalno provođenje u tri škole s više od 1300 učenika može ponuditi bogato iskustvo u praksi nastavi li se izrada cjelovite kurikularne reforme u Hrvatskoj.   

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta