Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Gospodarstvo

Virovitici isplaćeno skoro 2,5 milijuna kuna potpora za očuvanje radnih mjesta u travnju za poslovne subjekte u vlasništvu grada

  Fina           05.09.2020.         1159 pogleda
Virovitici isplaćeno skoro 2,5 milijuna kuna potpora za očuvanje radnih mjesta u travnju za poslovne subjekte u vlasništvu grada

Državnim poslovnim subjektima i onima jedinicama lokalne i regionalne samouprave isplaćeno 37,9 milijuna kuna potpora za očuvanje radnih mjesta za travanj. Najviše poslovnih subjekata su u (su)vlasništvu Republike Hrvatske te je njih 65 za mjesec travanj dobilo ukupno 26,5 milijuna kuna potpore. Od onih u koje su u vlasništvu jedinica lokalne i regionalne samouprave najviše potpora su primili poslovni subjekti u (su)vlasništvu Grada Zagreba. Ukupan iznos isplaćen tim subjektima čini nešto više o 3 milijuna kuna za 378 radnika. Iza njih je Grad Virovitica koji se pozicionirao odmah iza Grada Zagreba po iznosu isplaćenih potpora. Subjektima u su(vlasništvu) Grada Virovitice isplaćeno je 5 puta više potpora nego subjektima u (su)vlasništvu Splitsko-dalmatinske županije.

Provedena analiza Fininfo portala  identificirala je 133 subjekta koji se nalaze u djelomičnom ili potpunom vlasništvu Republike Hrvatske, jedinica lokalne i regionalne samouprave te su se našla na popisu isplata potpora radi očuvanja radnih mjesta za mjesec travanj. Ti poslovni subjekti su primili 37,9 milijuna kuna potpora za očuvanje radnih mjesta, što čini 1,73% ukupnih isplata koje su iznosile 2,2 milijardi kuna za travanj 2020.

Analiza je pokazala da se na popisu isplata potpora za ožujak 2020. nalazi 113 subjekata koji su u (su)vlasništvu RH, jedinica lokalne i regionalne samouprave, što je nešto manji broj u odnosu na travanj. Isplate potpora za ožujak 2020. koje je primilo tih 113 subjekata iznosile su 15,4 milijuna kuna, što čini 1% ukupnih isplata potpora za mjesec ožujak.

Ukupno 65 poslovnih subjekata, koji su predmet ove analize, u (su)vlasništvu Republike Hrvatske te su za mjesec travanj dobili 26,5 milijuna kuna potpore, što je 70% ukupnih isplata koje su primili subjekti u (su)vlasništvu Republike Hrvatske, jedinica lokalne i regionalne samouprave, odnosno nešto više od 1% svih isplata za mjesec travanj.

Izuzev Republike Hrvatske, čiji su subjekti primili najviše potpora za travanj, u sljedećoj tablici je prikazano top 5 jedinica lokalne i regionalne samouprave čiji su subjekti primili najviše potpora za očuvanje radnih mjesta za travanj.

Subjekti u (su)vlasništvu Grada Zagreba primili najviše potpora za očuvanje radnih mjesta. Ukupan iznos isplaćen tim subjektima čini nešto više od 3 milijuna kuna za 378 radnika. Napominjemo kako poredak top 5 jedinica lokalne i regionalne samouprave na ovoj listi značajno odstupa od veličine istih, pa je tako Grad Virovitica jedina jedinica lokalne samouprave koja se našla na popisu te se pozicionirala odmah iza Grada Zagreba po iznosu isplaćenih potpora.

Subjektima u su(vlasništvu) Grada Virovitice isplaćeno je 5 puta više potpora nego subjektima u (su)vlasništvu Splitsko-dalmatinske županije.

Prema podacima Fininfo portala, od 133 subjekta koji su primili potpore za travanj, najveći udio subjekata čine društva s ograničenom odgovornošću (83%), dok najmanje čine ustanove kojih je svega 7 posto.

 Više informacija, tabela i grafikona na portalu Fininfo

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo