Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Fotografija

Virovitičanka Anja Duršot osvojila 2. nagradu na 2. Nacionalnom natječaju za hrvatsku vinsku fotografiju

  krizevackistatuti.hr/vpž           02.02.2023.         2053 pogleda
Virovitičanka Anja Duršot osvojila 2. nagradu na 2. Nacionalnom natječaju za hrvatsku vinsku fotografiju

U Hrvatskom domu u Križevcima, održana je završna svečanost 2. Nacionalnog natječaja za hrvatsku vinsku fotografiju. U toj su prilici dodijeljene nagrade i pohvale autorima najuspjelijih fotografija koje su prispjele na natječaj, predstavljen je fotokatalog „Kapi vinske ljubavi“ sa širim izborom najuspjelijih fotografija, a domaćini su okupljenima i prezentirali najpoznatije hrvatske vinsko-pajdaške regule „Križevačke štatute“.

Prvu nagradu stručnoga ocjenjivačkog suda, u kojem su bili vrsni hrvatski profesionalni fotografi Goran Matošević, Bernard Čović i Josip Mišo Lišanin, dobio je Branko Nađ iz Zagreba za fotografiju „Zvjezdana vrtnja“. Drugu nagradu osvojila je Anja Duršot iz Virovitice za fotografiju „Colourful vibrations“, dok je treću nagradu dobio Goran Jakuš iz Velike Gorice za fotografiju „Berba u vinogradu Krauthaker“.

Stručni ocjenjivački sud posebno je pohvalio još i Iliju Kordića iz Vrgorca za fotografiju Terra Madre loza, Georgija Srebrena iz Samobora za fotografiju Shadow dream te Tomislava Stipića iz Križevaca za fotografiju pod nazivom Martinje po „Križevačkim štatutima“.

Nagradu publike osvojila je Srednja gospodarska škola Križevci za fotografiju pod nazivom Poezija u čaši. Prve nagrade struke i publike bile su u vrijednosti od 3.000 kn, druga nagrada struke 2.000 kn, a treća nagrada 1.000 kn. Svi su dobitnici dobili i gradonačelnikovo vino te križevačke čokolade, a čestitali su im pročelnik za financije grada Križevaca Ivan Biškup, predsjednik Društva za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti“ Siniša Katavić te članovi stručnoga ocjenjivačkog suda.

Svima okupljenima darovan je fotokatalog „Kapi vinske ljubavi“ koji je na 90 stranica uredila i predgovor napisala autorica fotonatječaja Tanja Baran, a u kojem je izbor od 36 fotografija 24 autora koje je izabralo tročlano povjerenstvo na natječaju koji je trajao od 1. rujna do 1. prosinca 2022. Publika je birala najbolju fotografiju između tih 36 fotografija na Facebooku Društva „Križevački štatuti“ u božićnom vremenu, od Badnjaka 24. prosinca 2022. do Bogojavljenja 6. siječnja 2023.

Proglašenju dobitnika prethodila je prezentacija „Križevačkih štatuta“ koju su izveli počasni predsjednici Društva za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti“ Tanja Baran i Zoran Homen te Siniša Pleše, dok su vinskim pjesmama glazbeno prezentaciju obogatili tamburaši KUD-a „Prigorje“. Održavanje završne svečanosti organizirali su Društvo za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti“ i Grad Križevci. Suorganizacijski su sudjelovali Destinacijska agencija Križevci i KTC Križevci.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Fotografija