Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Sport

Virovitičanin Zvonimir Petrović viceprvak Hrvatske u kartanju Magic the Gatheringa

        31.08.2010.         5137 pogleda
Virovitičanin Zvonimir Petrović viceprvak Hrvatske u kartanju Magic the Gatheringa

Na ovogodišnjem Nacionalnom prvenstvu u kartanju „Magic the Gatheringa" koje je održano 21. i 22. 08.2010.g. u Zagrebu, naš sugrađanin Zvonimir Petrović postigao je izvrstan rezultat, osvojivši drugo mjesto, te je tako postao član Nacionalnog tima koji se sastoji od prva četiri igrača sa turnira, koji će imati čast predstavljati Hrvatsku na nadolazećem Svjetskom prvenstvu „Magic the Gatheringa" koje će se održati ove godine od 09-12. prosinca u Tokiu, glavnom gradu Japana. Nacionalno prvenstvo   bilo je podijeljeno u dva dana, te se sastojalo od 12 rundi, 6 rundi standarda, te 6 rundi Booster Drafta. Zvonimir je sa konačnim omjerom od 9-2-1 (9 pobjeda, 2 poraza, 1 neriješeno ) bio prvi nakon regularnog dijela, te su potom uslijedila razigravanja, odnosno Top 8.  Pobjedom u četvrtini finala nad Markom Pavlićem iz Osijeka, te pobjedom nad Stjepanom Sučićem (bivšim prvakom) iz Siska u polufinalu, a porazom od Tonija Portolana (Split, novi prvak Hrvatske) u finalu osvaja mjesto viceprvaka Hrvatske, te mjesto u Hrvatskom nacionalnom timu.

Na nacionalno prvenstvo je došlo točno 60 kvalificiranih ljudi. Naime, da bi se moglo igrati na nacionalnom prvenstvu, mora se prije toga proći kvalifikacije na jednom od regionalnih turnira koji su se igrali ranije ove godine po cijeloj Hrvatskoj, tako da je na turniru bilo samo 60 najboljih igrača.

Nagrade za prva četiri mjesta su dosta skromne, jer „Magic the Gathering", koji je u svijetu vrlo popularan kod nas još nije stekao veću popularnost, tako da su članovi Nacionalnog tima u kojem se nalazi i Zvonimir prisiljeni sami tražiti sponzore za daleki i skupi put u Japan, ali Županije i gradovi uvijek su rado uskakali i pomagali svojim sugrađanima koji su ostvarili ovako izvrsne rezultate, te se članovi Nacionalnog tima nadaju da će tako, unatoč recesiji, biti i ove godine.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Sport