Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Sport

Virovitičani uspješni na 6. Nacionalnom natjecanju spasilaca

        20.09.2011.         2883 pogleda
Virovitičani uspješni na 6. Nacionalnom natjecanju spasilaca

Članovi spasilačkog kluba Gradskog društva Crvenog križa Osijek sudjelovali su na VI. nacionalnom natjecanju Službe spašavanja života na vodi Hrvatskog Crvenog križa koje je održano u Omišu, 15.-18. rujna, u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa. Na natjecanju su nastupili virovitičani Nenad Vajagić, Mario Novak, Tin i Dino Pavoković inače članovi spasilačkog kluba Gradskog društva Crvenog križa Osijek. Osim njih osječku ekipu su sačinjavali Mladen Maričić, trener Ivan Szabo i koordinator tima Denis Ćosić.

Natjecanje na kojem se okupilo dvanaest timova iz cijele Hrvatske sastojalo se od plivačkih disciplina: utrka na vodi na 400 metara, timska utrka spašavanja s plutačom i individualna utrka spašavanja s plutačom, te trkačkih disciplina: sprint na 90 metara, štafeta (4x90m) i osvajanje zastavica.

Virovitičanin Dino Pavoković osvojio je prvo mjesto na disciplini osvajanja zastavica, drugo mjesto u utrci na vodi na 400 metara, treća mjesta u individualnoj utrci spašavanja s plutačom i sprintu na 90 metara. Dominacijom u plivačkim disciplinama i izvrsnim nastupom u trkačkim disciplinama osječki tim osigurao je naslov najbolje muške ekipe. S najviše osvojenih bodova za najboljeg spasioca u muškoj konkurenciji proglašen je natjecatelj Dino Pavoković.

Ovaj rezultat predstavlja nastavak dobrih plasmana jer već godinama spasilački timovi, a i natjecatelji pojedinci iz Osijeka zauzimaju vodeća mjesta u gotovo svim disciplinama natjecanja te u ukupnom plasmanu.

Spasilački sport slabo je poznat hrvatskoj javnosti. Spasilački sport i općenito profesija spasioca na vodi vrlo je kompleksna i zahtjevna aktivnost, kako fizički tako i psihički. Hrvatski Crveni križ organiziranjem spasilačkih natjecanja nastoji sportom privući mladež u spasilačku službu, te spasioce-sportaše uključiti u natjecateljske timove.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Sport