Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Virovitičani u Zagrebu

Virovitičani u Zagrebu dovode Petra Pismestrovića na Projekt Ilica:Q'Art

  vn           16.09.2022.         627 pogleda
Virovitičani u Zagrebu dovode Petra Pismestrovića na Projekt Ilica:Q'Art

Zavičajno društvo Virovitičana u suradnji s Fra Ma Fu festivalom organizira izložbu karikatura Petra Pismestrovića u okviru kvartovskog događanja Projekt Ilica: Q'Art, koji se održava u nedjelju, 18. rujna. Šestu godinu zaredom Projekt Ilica Q'Art okuplja stanovnike i susjede Ilice koji izlažu svoje obrtničke, umjetničke i gastronomske proizvode u Ilici od Trga bana Jelačića do Britanskog trga. Kako je Zavičajno društvo Virovitičana nedavno doselilo na adresu Ilica 43, izložbom karikatura Petra Pismestrovića priključuje se projektu.

Petar Pismestrović rođen je polovinom prošlog stoljeća, studirao je političke znanosti, a kao profesionalni karikaturist radi od 1970. godine. Surađuje s više od četrdeset različitih tjednika i dnevnih listova u cijelom svijetu, sa stalnim angažmanom u austrijskom dnevniku Kleine Zeitung. Organizirao je dvadesetipet samostalnih izložbi te sudjelovao na mnogobrojnim svjetskim i domaćim festivalima karikatura. Jedan je od utemeljitelja Hrvatskoga društva karikaturista i član ULUPUH-a. Objavio je deset knjiga karikatura, od toga jednu u Hrvatskoj i devet u Austriji.

Petar Pismestrović stiže iz Klagenfurta na otvorenje izložbe u 12 sati, kada će predstaviti svoje karikature i knjige, među kojima je i roman „Lukine žene“. Razgovor s Petrom Pismestrovićem moderira Sandra Pocrnić Mlakar.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitičani u Zagrebu