Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Virovitičani u Zagrebu

Virovitičani u Zagrebu dovode Petra Pismestrovića na Projekt Ilica:Q'Art

  vn           16.09.2022.         2222 pogleda
Virovitičani u Zagrebu dovode Petra Pismestrovića na Projekt Ilica:Q'Art

Zavičajno društvo Virovitičana u suradnji s Fra Ma Fu festivalom organizira izložbu karikatura Petra Pismestrovića u okviru kvartovskog događanja Projekt Ilica: Q'Art, koji se održava u nedjelju, 18. rujna. Šestu godinu zaredom Projekt Ilica Q'Art okuplja stanovnike i susjede Ilice koji izlažu svoje obrtničke, umjetničke i gastronomske proizvode u Ilici od Trga bana Jelačića do Britanskog trga. Kako je Zavičajno društvo Virovitičana nedavno doselilo na adresu Ilica 43, izložbom karikatura Petra Pismestrovića priključuje se projektu.

Petar Pismestrović rođen je polovinom prošlog stoljeća, studirao je političke znanosti, a kao profesionalni karikaturist radi od 1970. godine. Surađuje s više od četrdeset različitih tjednika i dnevnih listova u cijelom svijetu, sa stalnim angažmanom u austrijskom dnevniku Kleine Zeitung. Organizirao je dvadesetipet samostalnih izložbi te sudjelovao na mnogobrojnim svjetskim i domaćim festivalima karikatura. Jedan je od utemeljitelja Hrvatskoga društva karikaturista i član ULUPUH-a. Objavio je deset knjiga karikatura, od toga jednu u Hrvatskoj i devet u Austriji.

Petar Pismestrović stiže iz Klagenfurta na otvorenje izložbe u 12 sati, kada će predstaviti svoje karikature i knjige, među kojima je i roman „Lukine žene“. Razgovor s Petrom Pismestrovićem moderira Sandra Pocrnić Mlakar.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitičani u Zagrebu