Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Poljoprivreda

Virovitičani ne odustaju od povrata 105 milijuna kn

        27.04.2010.         1444 pogleda
Virovitičani ne odustaju od povrata 105 milijuna kn

VIROVITICA - Županijski sud u Virovitici prihvatio je žalbu Hrvatske stranke pravne države (HSPD) na odluku Općinskog suda u Virovitici iz rujna prošle godine prema kojoj su štediše dviju štedno-kreditnih zadruga iz Virovitice sami odgovorni što su ostali bez 105 milijuna kuna.
Podsjetimo, smatrajući da su za gubitak novca odgovorni nadzorni odbori i druga tijela zadruga, sutkinja Općinskog suda Virovitica Mirjana Jelavić u cijelosti je odbila tužbu HSPD-a protiv Republike Hrvatske kao neosnovanu te naložila stranci da državi plati troškove postupka u iznosu od 630.500 kuna.
Županijski sud je slučaj vratio prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje jer smatra da je došlo do povrede odredaba postupka, pogrešnog i nepotpunog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnog prava. HSPD je tužio državu jer Ministarstvo financija drži odgovornim što, iako je to znalo, nije prekinulo nezakoniti rad dviju zadruga.
- Zadovoljni smo što je Županijski sud uvidio da je bilo potrebno provesti neovisno vještačenje. Ovo je velik korak za hrvatsko pravosuđe i vraćanje povjerenja i optimizma u institucije Republike Hrvatske. Bez optimizma ni jedna država ne može ići dalje - izjavio je jučer predsjednik HSPD-a, mr. Siniša Prpić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda