Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Gospodarstvo

Virovitičani na daruvarskom Vinodaru

        13.06.2013.         1325 pogleda
Virovitičani na daruvarskom Vinodaru

Koncertom Opće opasnosti i vatrometom u Daruvaru je u nedjelju završio Vinodar 2013., 15. međunarodna izložba vina i sajam tradicionalnih proizvoda Bjelovarsko-bilogorske županije. Bio je to, kazat će organizatori, izlagači i građani, najuspješniji Vinodar do sada - nikada u petnaestogodišnjoj povijesti na ocjenjivanje nije pristiglo toliko kvalitetnih uzoraka vina pa dodijeljeno čak 51 zlatno odličje i 7 velikih zlatnih odličja. Ukupno je ocjenjivano 164 uzoraka vina pristiglih iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva. "Ovi podaci nam potvrđuju da Vinodar postaje sve prestižnije mjesto za vinare", kaže predsjednik Organizacijskog odbora Vinodara Ratko Vuković.

Veliku zlatnu plaketu osvojili su Silvanac zeleni (izborna berba 2011.) i Graševina (ledeno vino 2011. godine) PP Orahovice, Zlatko Sonenšajn za Graševinu, 2011. godine, Andrej Repše za Sauvignon, 2009., Badel 1862 - Vinarija Daruvar za Graševinu, 2011. i Rajnski rizling kasna berba, 2011.,  Branimir Žigrović za Sauvignon, 2011.

Posebnost ovogodišnjeg Vinodara je veliki broj sauvignona. Na ocjenjivanje je stiglo 24 uzoraka vina ove sorte od kojih se mnoga mogu usporediti s najboljim svjetskim sauvignonima pa je predsjednica Daruvarske Vinske ceste Suzana Jurišić istakla kako bi daruvarski vinski sajam u budućnosti mogao privući i najbolje proizvođače sauvignona iz Hrvatske i inozemstva.

Vinodar su posjetili vinari i vinogradari s područja Virovitičko-podravske županije, a brojni Virovitičani, bilo da su uživali u bogatoj gastronomskoj i kulturno-zabavnoh ponudi (folklorana društva, limena glazba, Gazde, Gustafi, Opća opasnost...). Među izlagačima zapazili smo štand Kreativne udrge Virovitica čiji su članovi izložili i ponudili unikatni nakit, ručni rad.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo