Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Politika

Virovitica u Referendunskom ustanku

        04.02.2013.         2101 pogleda
Virovitica u Referendunskom ustanku

Razne aktivističke udruge i građani koji se slažu s njihovim stavom organiziraju akciju prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma pod nazivom "Referendumski ustanak". Akcija prikupljanja potpisa za 4 pitanja počinje 13. veljače i traje 15 dana.

Građane će se pitati jesu li za ili protiv raspisivanja referenduma od strane Hrvatskog sabora za sljedeća teme: 1. poništenje pretvorbe i privatizacije, 2. zabrana rasprodaje imovine, prostora i prirodnih resursa RH, 3. članstvo RH u Europskoj Uniji, 4. zabrana prometovanja, proizvodnje i prodaje GMO-a u RH. Naglašavaju da nije bitno za koja pitanja je netko za ili protiv nego da je bitno da o tim pitanjima odlučuju građani, a raspisivanjem referenduma se to može ostvariti.

Do sada je u akciju uključeno skoro 30 gradova i mjesta: Osijek, Našice, Đakovo, Vinkovci, Vukovar, Županja, Slavonski Brod, Požega, Virovitica, Zagreb, Koprivnica, Bjelovar, Daruvar, Grubišno Polje, Sisak, Petrinja, Novska, Varaždin, Čakovec, Krapina, Karlovac, Rijeka, Pula, Karlovac, Zadar, Šibenik, Split, Omiš, Makarska, Ploče, Dubrovnik...

Lijepe se plakati kojima se u pomoć pozivaju građani da ne bi došlo do medijske blokade jer je u RH za prikupljanje velikog broja potpisa za raspisivanje referenduma omogućeno premalo vremena. To je još jedna stavka koja bi se referendumom mogla promijeniti. U nekim gradovima su se uspjele prikupiti donacije i za jumbo plakate, dok kod nas skoro nitko niti ne zna za akciju prikupljanja potpisa.

Akciju organizira osnovani Odbor birača i Aktivistički servis kroz udrugu Projekt, a istu javno podržava dr. Slavko Kulić.

Možete se uključiti javljanjem na e-mail aktivizam2012@gmail.com ili na broj mobitela 0919718499, a na stranici http://referendum.co se nalaze sve ostale informacije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Seljaci.hr
5.2.2013. 0:49
Ma GMO je najveće zlo...
:(
stole123
4.2.2013. 22:42
prva tri potpisujem a 4 malo još razmisliti što znači dali pozitivno ili negativno za male građane,
drug daj malo pojasni ovaj treći i desničarima,pozdrav
MMMM
4.2.2013. 20:10
Vidimo se na štandu!
drug
4.2.2013. 8:46
Prva dva - potpisujem za.
Ovaj treći je isprobani štos koji desničarima nije prošao na zadnem referendumu.
Četvrto...A šta je veće zlo ? Trovanje organizma pesticidima koje unosimo konzumacijim hrane i dokazano dobivanjem raka ili još uvijek nedovoljno ispitan GMO , hm.


Još iz kategorije Politika