Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

Virovitica – regionalno središte RBA za tri županije

        19.07.2009.         2014 pogleda
Virovitica – regionalno središte RBA za tri županije

Virovitička podružnica Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) novim je organizacijskim modelom poslovanja odnedavno postala regionalno sjedište za Bjelovarsko-bilogorsku, Koprivničko-križevačku i Virovitičko-podravsku županiju. U njenom sastavu, osim virovitičke, sada se nalaze podružnice iz Bjelovara i Koprivnice čime se otvara potencijalno tržište od 350.000 stanovnika. «Nastojat ćemo ostvariti što bolju suradnju triju regija otvaranjem novih tržišta u interesu naših klijenata s kojima želimo prevladati izazove što ih donose posljedice globalne krize», rekao je novinarima regionalni direktor Nikola Gomerčić naglasivši kako će dodatnim zalaganjem opravdati to iznimno povjerenje koje je podružnica dobila.

Virovitička podružnica otvorena je 2005. godine s osam službenika, a zahvaljujući uspješnom razvoju danas ih zapošljava 19. Iako je došlo do smanjenja potražnje za financijskim  proizvodima i uslugama, prošla je godina, u uvjetima neizvjesnog poslovanja, bila uspješna. 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ladno pivo
19.7.2009. 10:52
JESTE LI ZNALI?
Jesu li nam Austrija i Njemačka okrenule leđa
zbog Hypo banke?


Pitanje odnosa prema korupciji, prije svega vladajućih, moglo se vidjeti i na sjednici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, održanoj 14. jula, kad su prihvaćeni izvještaji o provođenju antikorupcijskih mjera Ministarstva pravosuđa i Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. Vijeće je prihvatilo izvještaj Ministarstva gospodarstva koje je lani slučajnim odabirom provelo 65 postupaka nadzora javne nabave, a ove godine radi na 20-ak nadzora, pri čemu su, prema riječima državnog sekretara, nepravilnosti zabilježene u manjem obujmu.
Kako je izjavio ministar pravosuđa , sudovi su lani izrekli 206 presuda za korupciju i organizirani kriminal, a u prvih šest mjeseci ove godine izrečene su već 173 presude. Osim toga, od 195 mjera iz akcijskog plana
Strategije suzbijanja korupcije izvršeno ih je 80 posto, a ostale se provode, kaže ministar. Kao jednu od preventivnih mjera ministar je izdvojio kampanju kojom se želi podići svijest građana o štetnosti korupcije.
preko 527 hiljada posjeta, dok je putem telefona bilo 113 prijava - pohvalio se Šimonović, koji je govorio i o postavljanju svih presuda Visokog trgovačkog suda na internet, te o projektu e-spis kojim se u svakom trenutku može pratiti kolanje spisa po sudovima.
Ministar se pohvalio i da su osigurani kriteriji za ulazak u pravosudnu profesiju i da je napravljen sistem vrednovanja sudačkog rada, dok je u zatvorskom sistemu rotacijom promijenjeno čak 30 posto čelnika.
Također je govorio o zakonskim mogućnostima da se zbog korupcije i organiziranog kriminala plijeni imovina ako se ne dokaže njeno legalno porijeklo. Uz uskočko tužilaštvo formirani su i uskočki sudovi i policija. Procijenio je da će koruptivni rizici s obzirom na krizu i recesiju porasti, ali da u težim privrednim uslovima treba očekivati i veću osjetljivost građana na korupciju. Ministar je imao znatno kraći odgovor na pitanje članice vijeća o slučaju Hypo banke. To je, kao i nesuradnja Hrvatske s austrijskim istražiteljima oko navodnog pranja 710 miliona eura u Hrvatskoj, prema tvrdnjama nekih medija, pravi razlog zastoja hrvatskih pregovora s Evropskom unijom.
- Hrvatsko i austrijsko državno odvjetništvo surađuju vezano za slučaj Hypo banke - odgovorio je kratko ministar zastupnici Ingrid Antičević Marinović. U svakom slučaju, dobila je bolji odgovor nego prošli put, kad je njenu izjavu
da su "navodna istraga nad Hypo bankom i nesuradnja Hrvatske odgovorne za gubitak potpore Austrije i Njemačke, dosadašnjih saveznika Hrvatske u pristupnim pregovorima", zastupnica HDZ-a i prijašnja ministrica pravosuđanazvala pamfletom.
Još iz kategorije Gospodarstvo