Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica.net

Virovitica.net koči razvoj Virovitičko-podravske županije?!

        16.04.2003.         650 pogleda
Virovitica.net koči razvoj Virovitičko-podravske županije?!

VIROVITICA, 16. travnja - Od sljedećeg tjedna i Virovitičko-podravska županija će na svojim web stranicama (www.viroviticko-podravska-zupanija.hr) svakodnevno objavljivati vijesti o aktivnostima županijskih ureda i županijskog čelništva, najavio je na maratonskoj, petiposatnoj sjednici Županijskog poglavarstva župan Ivan Begović.
Na taj će se način, kazao je župan, "boriti protiv neistina koje o Virovitičko-podravskoj županiji i njemu osobno šire autori stranice www.virovitica.net". Zovu ga, tvrdi, potencijalni investitori u županijsko gospodarstvo, ne samo iz Hrvatske nego i iz svijeta, i govore mu da su se pokolebali ulagati ako je zaista sve tako crno i ako je županijska uprava zaista takva kakvom je mi predstavljamo izvješćujući s javnih skupova.
"Mi jesmo za slobodu javne riječi, ali nitko nema pravo nanositi takvu štetu županiji i poigravati se", stav je župana.
Kako nije na dnu stranice zapazio informaciju da za vijesti odgovara redakcija "Virovitičke Puse", župan nas je optužio i za anonimnost, te za služenje "tko zna čijim interesima u predizbornoj kampanji", koja je, kaže, vjerojatno već počela.
Ali novinari i odnosi s novinarima bit će, kako je župan već nekoliko puta najavio, zasebna tema o kojoj će raspravljati Županijsko poglavarstvo.
Ovaj puta ono se bavilo nizom drugih izvješća: o radu zdravstvenih ustanova, policije, Područne službe Hrvatskog stočarskog selekcijskog centra, o radu obrane od tuče, Županijske koordinacije za ljudska prava, nezaposlenosti i zapošljavanju.
Raspisali su javni natječaj za odabir prijevoznika na nedavno uvedenim linijama Virovitica-Voćin i Voćin-Orahovica. Rasporedili su i općinama i gradovima 1.242.000 kuna koje čine 30 posto tekuće potpore što ju je Županiji dao Državni proračun, a namijenjen je investiranju u komunalni razvoj jedinica lokalne samouprave.
Najvažnija je svakako bila odluka o osnivanju Županijske Ljekarne, te imenovanje povjerenstava koja će provesti spajanje i primopredaju sredstava i djelatnika županijskog Doma zdravlja i Ljekarne Virovitičko-podravske županije.
Odlučivanje o inicijativi Prirodoslovnog društva Drava za nominaciju Rezervata biosfere Mura-Dunav-Drava, kojom bi se pod UNESCO-vu zaštitu stavio i tok Drave kroz našu županiju, Poglavarstvo je odgodilo dok ne dobije više informacija o posljedicama takve odluke. Iako načelno prihvaćaju zaštitu Drave, smatraju da treba misliti i o gospodarskim interesima.
Županijsko poglavarstvo je predložilo i da se novac namijenjen za ulaganja u srednje i osnovne škole udruži, te da se tih 2,5 milijuna kuna u cijelosti namjeni za izgradnju nove zgrade Strukovne škole u Virovitici.
Najavljena je i konferencija za novinare na kojoj će župan izvijestiti o svim pojedinostima kupnje novog službenog županijskog automobila.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica.net