Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  HGK-Županijska komora Virovitica

Virovitica kao županijsko središte najudaljenija od suvremenih cestovnih prometnica

        23.01.2013.         6574 pogleda
Virovitica kao županijsko središte najudaljenija od suvremenih cestovnih prometnica

HGK - Županijska komora Virovitica na zamolbu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, u cilju izrade Strategije prometnog razvoja Republike Hrvatske - Sektorske strategije za sektor Javna gradska, prigradska i regionalna mobilnost, dostavila je temeljne demografske i ostale gospodarske pokazatelje o Virovitičko-podravskoj županiji.

HGK - Županijska komora Virovitica je naglasila da je Virovitičko-podravska županija, odnosno Virovitica, kao županijsko središte u RH, najudaljenija od suvremenih cestovnih prometnica: auto-cesta (75 km do Kutine, 110 km do Varaždina i 130 km do Osijeka) i 72 km do Pečuha u Mađarskoj, te brze ceste (92 km do Gradeca - kod Vrbovca).

U prometnoj infrastrukturi treba, prema prijedlozima članova poslovne zajednice HGK -Županijske komore Virovitica, iznijetim na sjednicama Gospodarskog vijeća, Strukovnih grupa i Grupacija, respektirati policentričan razvoj u svim dijelovima RH, pa tako i izgradnju prometnih pravaca prema Virovitičko-podravskoj županiji, što će,    osim sigurnijeg i bržeg prometa roba i ljudi,  generirati i multiplicirati pozitivne efekte: dolazak investitora i povećanje investicija, zaustavljanje daljnje depopulacije, porast za županijskim proizvodima i uslugama, porast turističke tražnje i dr..

Stoga je potrebno prema i na području Virovitičko-podravske županije izgraditiadekvatnu prometnu infrastrukturu, izgradnjom suvremene cestovne prometnice   (brza ili auto-cesta): Grade - Bjelovar - Virovitica - Barcs, s nastavkom za Szigetvar, Pečuh i Transilvaniju.

Isto tako, potrebno je modernu cestovnu infrastrukturu izgraditi na pravcu: Varaždin - Virovitica - Osijek - Ilok.

Željezničku prugu Koprivnica - Virovitica - Osijek treba rekonstruirati i elektrificirati, da bi se ostvarila sigurnost i brzina prometovanja.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Mikeš09
24.1.2013. 13:49
Šta ćeš kad nismo više u Austrougarskoj...tada smo bili bliži Pešti nego sada Zagrebu...A tko je za to odgovoran...zna se...političari...


Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica