Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica

Virovitica i Mostar ovjekovječili prijateljstvo

  mostar.ba           02.05.2023.         2442 pogleda
Virovitica i Mostar ovjekovječili prijateljstvo

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i gradonačelnik Mostara Mario Kordić potpisali su danas (utorak) na 24. Međunarodnom sajmu gospodarstva sporazum o prijateljstvu i suradnji dvaju gradova kojim će se unaprijediti prijateljski odnosi te razmjenjivati informacije i iskustva u područjima gospodarstva, kulture, obrazovanja, znanosti i istraživanja, IT tehnologije, turizma, pitanja mladih, zdravstva i socijalne politike, javne službe, zaštite i očuvanja kulturnog naslijeđa, zaštite prirodnog okoliša, sporta i drugih područja od međusobnog interesa.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement te savjetnik za promociju Gospodarske komore FBiH Dario Planinić.

Inicijativu za potpisivanje sporazuma o suradnji pokrenuli su gospodarstvenici dvaju gradova koji surađuju dugi niz godina. Naime, Virovitica kao i Mostar ima gospodarski sajam – Viroexpo na kojemu se sklapaju nova partnerstva.

"Naši gospodarstvenici su mi dali jasan signal kako je sajam u Virovitici hvalevrijedna manifestacija. Jasno su poručili kako trebamo biti partneri i danas smo to ovjekovječili. Bosna i Hercegovina se približava članstvu u Europskoj uniji i tu ćemo sigurno biti aktivni u privlačenju novca iz europskih fondova. Grad Virovitica ima veliko iskustvo u tom dijelu koje će nam sigurno biti od velike koristi", poručio je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Grad Virovitica i Virovitičko-podravska županija su među najboljima u Hrvatskoj kada se govori o privlačenju novca iz europskih fondova.

"Svoja iskustva i znanja želimo prenijeti Gradu Mostaru i cijeloj Bosni i Hercegovini. Imamo jedinstvenu priliku da pokretanjem gospodarstva i otvaranjem kvalitetnih radnih mjesta stvorimo uvjete za ostanak ljudi na rodnim ognjištima, te povratak onih koji su otišli. Kao gradonačelnici surađivat ćemo na svim poljima, ali gospodarska suradnja je najvažnija. Mi možemo dosta toga naučiti od Grada Mostara, a Virovitica također ima neke svoje prednosti koje može podijeliti", poručio je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica