Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Virovitica

Virovitica i Mostar ovjekovječili prijateljstvo

  mostar.ba           02.05.2023.         1117 pogleda
Virovitica i Mostar ovjekovječili prijateljstvo

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i gradonačelnik Mostara Mario Kordić potpisali su danas (utorak) na 24. Međunarodnom sajmu gospodarstva sporazum o prijateljstvu i suradnji dvaju gradova kojim će se unaprijediti prijateljski odnosi te razmjenjivati informacije i iskustva u područjima gospodarstva, kulture, obrazovanja, znanosti i istraživanja, IT tehnologije, turizma, pitanja mladih, zdravstva i socijalne politike, javne službe, zaštite i očuvanja kulturnog naslijeđa, zaštite prirodnog okoliša, sporta i drugih područja od međusobnog interesa.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement te savjetnik za promociju Gospodarske komore FBiH Dario Planinić.

Inicijativu za potpisivanje sporazuma o suradnji pokrenuli su gospodarstvenici dvaju gradova koji surađuju dugi niz godina. Naime, Virovitica kao i Mostar ima gospodarski sajam – Viroexpo na kojemu se sklapaju nova partnerstva.

"Naši gospodarstvenici su mi dali jasan signal kako je sajam u Virovitici hvalevrijedna manifestacija. Jasno su poručili kako trebamo biti partneri i danas smo to ovjekovječili. Bosna i Hercegovina se približava članstvu u Europskoj uniji i tu ćemo sigurno biti aktivni u privlačenju novca iz europskih fondova. Grad Virovitica ima veliko iskustvo u tom dijelu koje će nam sigurno biti od velike koristi", poručio je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Grad Virovitica i Virovitičko-podravska županija su među najboljima u Hrvatskoj kada se govori o privlačenju novca iz europskih fondova.

"Svoja iskustva i znanja želimo prenijeti Gradu Mostaru i cijeloj Bosni i Hercegovini. Imamo jedinstvenu priliku da pokretanjem gospodarstva i otvaranjem kvalitetnih radnih mjesta stvorimo uvjete za ostanak ljudi na rodnim ognjištima, te povratak onih koji su otišli. Kao gradonačelnici surađivat ćemo na svim poljima, ali gospodarska suradnja je najvažnija. Mi možemo dosta toga naučiti od Grada Mostara, a Virovitica također ima neke svoje prednosti koje može podijeliti", poručio je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica