Još traje transport štićenika splitskog Doma umirovljenika
Petrov o mjerama Vlade: Najugroženiji još uvijek nisu zaštićeni
Umrli 46-godišnjak ipak imao zdravstvenih problema
Savez samostalnih sindikata: Ne zaboraviti zdravstvene radnike kada kriza prođe
Božinović: E-propusnice zatražilo 28 osoba zaraženih koronavirusom
Plenković: Za sada ne idemo u rebalans nego u preraspodjele proračuna
Sabor: Zakon o praćenju mobitela poslan u drugo čitanje

  Gospodarstvo

Virovitica diže kredit od 30 milijuna kuna

        14.09.2009.         1385 pogleda
Virovitica diže kredit od 30 milijuna kuna

VIROVITICA - Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin predložit će Gradskom vijeću kreditno zaduživanje od 30 milijuna kuna! U prijedlogu proračuna bilo je planirano zadužiti se s tek sedam milijuna, ali novca za započete velike projekte nema i Gradu nije preostalo ništa drugo nego posegnuti za kreditom. Novac će biti potrošen za dogradnju i opremanje dječjeg vrtića (dva milijuna kuna), sanaciju odlagališta otpada (osam milijuna kuna), gradnju i rekonstrukciju cesta, nogostupa, mostova i parkirališta (15 milijuna kuna), gradnju poduzetničkih zona (dva milijuna kuna) i za tehničku reambulaciju i izradu katastarskog plana u svrhu izrade katastra nekretnina na području Virovitice (tri milijuna kuna).

"Moramo završiti i sanaciju Gradskog odlagališta otpada gdje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjeluje sa 60 posto, a mi moramo osigurati još oko 12 milijuna kuna. Nastavit ćemo rekonstrukciju Mihanovićeve ulice do kružnog toka u Rusanovoj ulici i dijela Rusanove ulice kako bismo vozače postupno naviknuli da zaobilaze centar grada. Završavamo i projekt gradnje ceste na virovitičkim ribnjacima za što je od nadležnog ministarstva dobiveno 45 posto sredstava, a moramo završiti i gradnju Poduzetničke zone III za koju smo ovih dana dobili 2,5 milijuna kuna od Ministarstva gospodarstva, a prije nekoliko mjeseci dva milijuna kuna iz Fonda za regionalni razvoj", objašnjava gradonačelnik Ivica Kirin.

Virovitica je jedan od rijetkih gradova koji nije bio zadužen. Kirin naglašava kako je to bilo nužno ne samo kako bi se završili započeti projekti nego kako bi se pomoglo gospodarstvu i očuvalo radna mjesta.

"Na nama je da svim snagama u ovim teškim vremenima pomognemo opstanak domaćeg gospodarstva. Bolje da se Grad zaduži nego da radnici, zato što njihove tvrtke neće imati posla, završe na ulici i postanu socijalni slučajevi", kaže Kirin.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

xxll
15.9.2009. 9:15
"Gospodo pa sad je svakom jasno da treba vratiti dug poduzetnicima koji su investirali u Kirinovu kampanju."

Točno. Jer nema smisla ulagati u novu zonu ako Zona II nije izgrađena u potpunosti?????
Ali nije mi jasno kako je moguće DA za uREĐENJE ZONE III POTREBNO JE JOŠ 30 MIL. KUNA, A ZNAMO DA JE GRAD VIROVITICA DO SADA U ZONU II I ZONU III ULOŽIO PREKO 22 MIL. KUNA. ZNAČI U ZONU II I III N BITI ĆE ULOŽENO PREKO 52 MIL. KUNA I TO SADA KADA RECESIJA UZIMA DANAK U GOSPODARSTVU.

UZMIMO PRIMJER DRUGIH GRADOVA:

- ZABOK JE ZA UREĐENJE ZONE I I II UTROŠIO 30 MIL KUNA I ZAPOSLIO OKO 2700 RADNIKA
- KRIŽEVCI - UTROŠIO U ZONU OKO 17 MIL. KUNA I OTVORIO OKO 1000 RADNIH MJESTA......

ZAR SU U VTC TAKO SKUPA RADNA MJESTA S OBZIROM DA JE DO SADA U ZONI II ZAPOSLENO SVEGA DESET (10) RADNIKA?????????
guru
14.9.2009. 20:10
Gospodo pa sad je svakom jasno da treba vratiti dug poduzetnicima koji su investirali u Kirinovu kampanju.
Upamtite da će kredit vračati svi građani Virovitice, a najteže će opteretiti buđet onih starih, nezaposlenih i onih koji su za vrijeme izbora spavali misleći da se izbori njih ne dotiću. Sada će i takovi plačati ceh svoje lijenosti ili neznanja. Vidjet čemo kolio građani sad vole Kirina kad im iz đepa uzme i zadnju kunu.
marshall
14.9.2009. 19:46
i to ima smisla ( mislim na te križevčane ), pa treba platiti friščiću za dragovoljnu koaliciju u državi, gradu i županiji-i gdje kud još! 30 milijunčeka je i puno i nije, kako se uzme ( a obično se lako uzme!! šala ). međutim interesantno bi sada bilo vidjeti gdje su silni novci od ministarstva gospodarstva, ministarstva kulture, ministarstva reg. razvoja, ministarstva poljoprivrede, ministarstva zaštite okoliša i prostornog preuređenja i svih ostalih koji su ovih godina obećavali novce?? ili oni novce ne daju ili je netko virovitičanima i građanima naše županije mazao okice i muljao?? a da li je prvo jaje ili kokica u ovom slučaju? ma tako je svejedno: novce nismo dobili ali ništa zato-SKUPO ćemo te novce KUPITI !!
janez
14.9.2009. 18:30
Je , a križevačke građevinske firme dobivaju 80 mil. za gradnju bolnice!!!!!!!!!!!!


Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.