Banner
MORH: Upis u vojnu evidenciju nema obavezu služenja vojnog roka
Influenceri sve traženiji, postaju atraktivno zanimanje
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  HGK-Županijska komora Virovitica

Virovitica će 6. lipnja 2018. godine biti domaćin obilježavanja Svjetskog dana sajmova

  Hgk           15.11.2017.         1569 pogleda
Virovitica će 6. lipnja 2018. godine biti domaćin obilježavanja Svjetskog dana sajmova

U ponedjeljak, 13. studenog u gradu Virovitici održan je sastanak, na kojem je odlučeno da će Virovitica, 6. lipnja 2018.g., povodom obilježavanja Svjetskog dana sajmova, biti domaćin konferencije pod nazivom „Transformacije u sajamskoj industriji: Trendovi i iskustva“ koju organizira časopis „Suvremena trgovina“.

Sastanku su nazočili zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima, direktor Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura, direktor sajma Viroexpo Bojan Mijok, te predstavnici časopisa „Suvremena trgovina“.

Na sastanku su dogovarane aktivnosti vezane su samo održavanje konferencije.Teme konferencije bit će vezane uz opće prilike te kretanja i trendove sajamske industrije. Govorit će se i o promjenama u očekivanjima izlagača i posjetitelja, digitalizaciji sajamskih aktivnosti, kao i utjecaju lokalnih i regionalnih sajmova na gospodarska kretanja i razvoj, s posebnim osvrtom na izvoz, rekao je, u ime organizatora Suvremene trgovine Ante Gavranović, član uredništva časopisa.

Prema riječima Ante Gavranovića, na konferenciji se očekuje stotinjak sudionika iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Mađarske, Slovenije, Srbije, predstavnici županija i gradova, kao i predstavnici HGK – Županijskih komora.

Domaćini su se tom prigodom osvrnuli na bogatu sajamsku tradiciju grada te sajam Viroexpo, jedan od tri najveća sajma u Republici Hrvatskoj, istaknuvši kako ova manifestacija dodatno potvrđuje jednu od vodećih pozicija Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice kao sajamskog središta.

Zahvalu za kandidaturu Virovitice, kao domaćina, iskazao je direktor Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura: „Mi svi organizatori sajma Viroexpo: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica, HOK-POK VPŽ i TZ VPŽ zahvaljujemo organizatorima ove manifestacije, časopisu Suvremena trgovina, na prihvaćanju naše nominacije za održavanje ove manifestacije u našem županijskom središtu, osobito imajući u vidu da su se za manifestacije kandidirala i neka druga sajamska središta. 

Ističemo zadovoljstvo i radost da je prihvaćen naš prijedlog, jer to svrstava Viroviticu, uz Zagreb i Opatiju, gdje su do sada održane konferencije obilježavanja dana sajmova. To afirmira i potvrđuje Viroviticu kao sajamsko središte.

Konferencija „Transformacije u sajamskoj industriji: Trendovi i iskustva“ održat će se u organizaciji „Suvremene trgovine“ te pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice i Hrvatske gospodarske komore.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica