Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Virkas

Virkas 2023.: Približno 2700 gledatelja, najviša ocjena predstavi Sviraj to ponovo, Sem

  Goran Gazdek           07.03.2023.         2335 pogleda
Virkas 2023.: Približno 2700 gledatelja, najviša ocjena predstavi Sviraj to ponovo, Sem

Deset predstava za odrasle i jedna za djecu u večernjem terminu, po jedan komad u Slatini, Pitomači i Suhopolju, puno smijeha i zabave, odličnih glumačkih bravaru i redateljskih rješenja, pregršt dobre atmosfere i približno 2700 gledatelja – sukus je ovogodišnjih Virovitičkih kazališnih susreta. Na Virkasu 2023. vidjeli smo osam recentnih predstava hrvatskih kazališta, jednu iz Srbije i jednu premijeru.

<<< Predstavom Sviraj to ponovno, Sam otvoren 19. Virkas
<<< Drugi vikend: Histrioni, Kerempuh i Knjaževsko-srpski teatar
<<< Treći vikend: Slučaj maturanta Wagnera, Kredit i Tena
<<< Avanture maloga Juju
<<< Četvrti vikend: Moderni oblici patnje, Prijevara, Izbacivači

Sudeći prema aplauzima, ovacijama, licima i ocjenama, gledatelji su oduševljeno izlazili iz dvorane, zadovoljni ovogodišnjim izborom. Niti jedna predstava nije dobila manje od četvorke, a najbolje ocjenjena je premijerna i domaća - Sviraj to ponovno Sam, Kazališta Virovitica i HNK Osijek (ocjena 4,91).

<<< Urnebesnoj farsičnosti i autoironiji Allenovih likova predajete se bez zadrške
<<< Je li dovoljno malo burbona sa sodom?
<<< Komedija neuroze i niskoga (samo)poštovanja

Kazališni susreti, kako im i ime sugerira, daju priliku dramskim umjetnicima, ravnateljima i pratećem osoblju da se nađu na jednom mjestu, razmjene iskustva, porazgovaraju o repertoaru, planovima, financiranju, sponzorima, međusobnoj suradnji i nacionalnoj kazališnoj strategiji.

Nakon predstave slijedi opuštanje u kazališnom klubu Boca i čestitke za uspješnu izvedbu, razgovori ugodni o aktualnim komadima i osvrti na predstave, filmove i serije koje su glumci zajedno radili. Ovoga puta Alen Liverić (HNK Zadar) se u društvu Biserke i Antina Vrbenskog, Gorana Košija i Draška Zidara prisjetio hit predstave Marije Juruć Zagorke Jalnuševčaniu režiji Dražena Ferenčine iz veljače 2000. u kojoj je igrao, tada kao glumac HNK Varaždin. Tom je komedijom Kazalište Virovitica obilježilo 55 obljetnicu postojanja.

U kazališni klub su se nakon predstave Dine Vukelić „Moderni oblici patnje“ u režiji Darija Harjačeka spustile i članice dramske grupe Učeničkog doma s odgajateljicom Suzanom Sokele. Cure su željele upoznati svog miljenika Marka Petrića, poznatog im glumca iz filma „Šesti autobus“, serije „Kumovi“ i „Plesa sa zvijezdama“, a autogram su zatražile i od glumice Jelene Miholjević. No, iako se u iščekivanju da se glumci pojave osjetio dašak idolopoklonstva kakva prate velike festivale, one su, zapravo, na predstavu došle kao ljubiteljice kazališne igre i možda buduće glumice, jer pripremaju predstavu za natjecanje na Domijadi, susretu učeničkih domova Hrvatske.

Devetnaesti Virkas završio je, kako i priliči – rasprodanom dvoranom za predstavu „Izbacivači“, Teatra Exit.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virkas