Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  HGK-Županijska komora Virovitica

Vinarska 2013.: Prinosi veći za 20 posto, kvaliteta zadovoljavajuća

        08.01.2014.         1140 pogleda
Vinarska 2013.: Prinosi veći za 20 posto, kvaliteta zadovoljavajuća

U Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Virovitica, pod predsjedanjem Josipa Tokića, voditelja Grupacije i voditelja PJ Vinogradarstvo i voćarstvo u PP Orahovica održana je 18. sjednica Grupacije vinogradarstva i voćarstva HKG-Županijske komore Virovitica. Na sjednici se raspravljalo o aktualnom stanju i promociji vinogradarstva i voćarstva na području Virovitičko-podravske županije u 2014. godine.

Zaključeno je da su prinosi grožđa u 2013. godini bili veći za 20 posto nego u 2012. godini. Kvaliteta je bila zadovoljavajuća, osobito kod aromatčinih sorti, a kiseline su bile nešto više, kod sorti koje su se ranije brale.

Donijeta je odluka o zajedničkom nastupu članova Grupacije na 19. „Viroexpo", Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, u Virovitici od 24.  do 26. siječnja 2014. god. i 19. „Slavinu", Međunarodnom sajmu vinogradarstva, vinarstva i voćarstva, u Orahovici od 2.  do 4. svibnja 2014. godine  kao i na ostalim promo-manifestacijama, u organizaciji i uz potporu HGK - Županijske komore Virovitica.

Donijeta je i odluka da se ove godine, stručno putovanje članova Grupacije, koje se realizira već šestu godinu za redom, organizira u županiju Baranya u Mađarskoj u vinogorje Villany, uz potporu i u organizaciji grada Szentlorinca.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica