Plenković: Kada je HDZ jedinstven - tada i pobjeđuje na izborima
Klinici za infektivne bolesti dodatnih tri milijuna kuna za sprječavanje koronavirusa
HND o koronavirusu: Nepotrebno širenje straha u medijima
Analitičari: Inauguracija primjerena, govor uravnotežen i s poznatim stavovima
Miljenić: Inauguracija prošla dostojanstveno i svečano, primjereno zemlji i funkciji predsjednika
Milanović: Ne kanim biti korektivni nego konstruktivni faktor
Sabor u srijedu o popisu stanovništva

  Grad

Vijećnici začuđeni smještajem sjednice gradskog Vijeća

        19.07.2003.         826 pogleda
Vijećnici začuđeni smještajem sjednice gradskog Vijeća
VIROVITICA, 19. srpnja - «Maratonsku», gotovo petosatnu sjednicu održali su danas gradski vijećnici u prostorijama Vatrogasnog doma u Virovitici. Zašto je sjednica smještena baš u taj prostor i što se točno dogodilo na sjednici županijske Skupštine, vezano uz prozivku gradonačelnika Ivice Kirina i HSLS-ova vijećnika Vladimira Kiša bile su glavne teme današnjeg Aktualnog sata sjednice.

«GOSPODA ĆE MORATI DOBRO OBRAZLOŽITI SVOJE TVRDNJE»
«Sjednicu možemo održati samo ovdje jer je ovo prostor Grada, a prostor županijske vijećnice nismo mogli dobiti iz tehničkih razloga. Nije na meni osobno od župana Begovića tražiti županijske prostorije, a žalosno je ako to naše službe nisu u stanju riješiti. Tim ćemo i sličnim problemima očito morati ozbiljnije stati na kraj", bio je odgovor gradonačelnika Ivice Kirina na pitanja vijećnika zašto se peta sjednica Gradskog vijeća ne održava na standardnom mjestu. Govoreći o problemima s kojima će morati oštrije postupiti, gradonačelnik je ujedno i odgovorio na pitanja HSS-ovog vijećnika Branka Svobode, koje je glasilo: «Jeste li izmišljanjem obveza u Gradu spriječili vijećnika Vladimira Kiša da prisustvuje sjednici županijske skupštine i je li istina da ste ga kasnije nazvali na mobitel i savjetovali ga da bolje da ne dođe na skupštinu?"
«Istina je sve rečeno, u tom sam trenu imao posla u prostorijama gradonačelnika i trebao sam mu biti pri ruci. Slijedeći pak put, onda kad me nazvao, bio sam na sahrani. Da, savjetovao me je da ne dođem, iako je znao sve posljedice toga. Ne vidim zašto sam prozvan, jer sam jučer bio od početka do kraja i to nikome nije išta značilo", komentirao je to Vladimir Kiš, gradski pročelnik za financije. Na njegov se odgovor nadovezao gradonačelnik Kirin, objašnjavajući kako je Kišu posao zbog kojeg je bio odsutan sa sjednice dao u zadatak jer je za njega već prošao rok u kojem je trebao biti obavljen, a dijelom je bio vezan i za samu sjednicu Skupštine.
- Bespotrebno je napravljena buka oko jednog vijećnika, dok je za kvorum nedostajalo njih šestero. Odgovaram na optužbe kako opstruiram rad Županije time što kažem da će gospoda svoje tvrdnje morati dobro obrazložiti. Svoje sam rublje spreman izložiti na vidjelo dana, pa neka to i oni učine. Ovakve ćemo situacije sanirati, a što se vijećnika tiče, prozivat će se na odgovornost – zaključio je Ivica Kirin. Time je zaključio sva pitanja oko problema koji je nastao na posljednjoj sjednici županijske Skupštine (više>>>).
Uz tu problematiku, gradske je vijećnike tijekom aktualnog sata zanimalo tko su gradski dužnici tvrtkama «Virkoma» i «Flore» te što će Grad učiniti po tom pitanju. Kreće se u naplatu dužnika, a za najtvrdokornije spremne su i tužbe, bio je odgovor. Komunalna infrastruktura, osobito kanalizacije u prigradskim naseljima, mladi i vikend izlasci, cijena košnje židovskog groblja, te sanacija stambene zgrade u Strossmayerovoj bile su ostale teme o kojima su tijekom aktualnog sata raspravljali gradski vijećnici.

KONAČNO USVOJENA ODLUKA O UPRAVNIM TIJELIMA GRADA
U nastavku sjednice, najviše je pitanja povela točka u kojoj su gradski vijećnici odlučivali o ustrojstvu upravnih tijela Grada Virovitice. Osobito oštro nastupio je vijećnik Branko Svoboda, ističući kako zbog uočenih nezakonitosti HSS odluku neće podržati. HDZ-ova vijećnica Ankica Fijala istaknula je tada kako je sramotno što se po treći puta proziva pravna struka kojoj Grad, očito, ne vjeruje, te da je krajnje vrijeme za očitovanje o toj odluci. Odluka o ustrojstvu Ureda gradonačelnika, Tajništva grada, te upravnih odjela za prostorno uređenje i komunalne djelatnosti, za društvene djelatnosti, za financije i gospodarstvo konačno je usvojena sa deset glasova. Protiv su glasovali vijećnici HSS-a i NGL-a, dok je jedan suzdržan glas bio od strane LIBRe. Odluku je predsjednik gradskog Vijeća Zlatko Lanšćak potkrijepio riječima kako «sva eventualna odgovornost pripada sada gradonačelniku i tajniku grada».
U nastavku sjednice, gradski su vijećnici raspravljali o Gradskoj tržnici, dimnjačarskoj službi, potrebama u športu, gradskim priznanjima, a dio odluka ostavili za slijedeću sjednicu, za koju je predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Lanšćak obećao kako se više neće održavati vikendom.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GradVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.