Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Slaba točka

Video nadzor

  Biljana Kovačević           14.05.2018.         2759 pogleda
Video nadzor

Slaba točka, novela u nastavcima
Video nadzor, sedmi
dio
Prethodna poglavlja

Dijeljenje terapije bio je najveći događaj koji su svi željno iščekivali. Tada bi u sobu ušlo svo medicinsko osoblje plus naučnici, mladi učenici koji odrađuju praksu i uče zanat. Tada bi se soba ispunila vedrinom i smijehom i mladošću, životom brbljajućih budućih mladih sestara i braće. Svatko od njih je uzeo jednog pacijenta i njemu dijelio, a glavni bi nadgledao. Tu se obično veselo pročavrljalo sa starijim pacijentima koji su već bili udomaćeni.

Ona se i dalje držala povučeno i vrlo je malo komunicirala. Držala se tišine i kreveta, ostajući nijemi promatrač svega što se zbivalo kraj nje. Prvo što joj je palo na um kada je shvatila da su sobe pod nadzorom bilo je.. ooo, moj Božee, nee!!! Pa oni će sada čuti kako hrčem po noći. Katastrofa!!!!! Pod „oni“ naravno, mislila je na mladog tehničara, jer zapravo ju drugi nisu zanimali. Žena umilnog lica koje i ne otkriva njenu pravu dob, na što je inače bila ponosna, sada će biti samo još jedna od žena u tzv. Godinama, koja hrče poput nekog starkelje. I možda predmet ismijavanja. Već je zamislila one mlade curice koje koketiraju sa svime i sa životom, ne znajući još što ih čeka, kako se smiju. Ponekad bi i samu sebe probudila od jačine zvuka, a sada će to slušati i on, glavni medicinski brat, visok, naočit, mlad, poželjan drugim ženskim bićima...svim.

Činilo se da je konkurencija vrlo oštra. Onako ugodno zavaljen u fotelju, napola očijukajući s mladim sestrama, pa možda i onima malo zrelijim, a napola zagledan u ekran. Napokon zavlada noćni mir i tišina se prostre pod toplinom žarulje.

Biljana Kovačević piše pjesme i kratku prozu, bavi se fotografijom i glazbom. Na prvoj godini Fakulteta političkih nauka u Zagrebu, 1978. godine, bila je članica uredništva koje je pokrenulo časopis Zoon Politikon i za znanstveni rad osvojilo vrlo uglednu nagradu Sedam sekretara SKOJ-a namijenjenu mladim znanstvenicima, umjetnicima i sportašima do 27 godina. Nakon studentskih godina, u Virovitici se, zajedno sa suprugom posvetila vođenju obrta za sitotisak i dizajn. Svoje radove čita svake subote na Virovitičkim umjetničkim večerima u Caffe baru Cug koje organizira udruga FRiKK (voditelj Robert Roklicer). 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slaba točka