Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Crna kronika

Veterinsrski inspektor pokušao zataškati ekocid kod Orahovice?

  Dragutin Šantoši/Večernji list           28.04.2010.         2430 pogleda
Veterinsrski inspektor pokušao zataškati ekocid kod Orahovice?

ORAHOVICA – Otkako je 8. travnja ove godine na svome zemljištu kod sela Breštanovci, na kojemu namjerava proizvoditi eko-hranu, zatekao 48 lešina uginulih svinja, a koje je više od mjesec dana, sa svoje farme u susjedstvu, odlagao vlasnik farme 'Prinos', Josip Jurković nema mira. Umjesto da se tuđe lešine svinja uklone s njegovog posjeda i zbrinu državni veterinarski inspektor Antun Andelfinger iz Orahovice naredio je da se zakopaju na Jurkovićevoj zemlji, a pri tom nije utvrdio da je zagađivač čovjekovog okoliša počinio bilo kakav prekršaj ili kazneno djelo.

-  Povrijedilo me je što je državni veterinarski inspektor sve to htio zataškati. I dalje tražim da se zakopane lešine izmjeste i moja zemlja uredi tako da bi na njemu mogao proizvoditi hranu, kaže Jurković.

Za slučaj je doznala 'Zelena akcija' u Zagrebu koja je ministarstvu prijavila nepravilnosti u radu orahovičkog inspektora, pa je u utorak Državni inspektorat iz Zagreba u Breštanovce poslao drugog inspektora. – Ovakvim odlaganjem lešina vlasnik farme je počinio prekršaje zbog kojih će protiv njega i tvrtke biti podnesene prekršajne prijave, jer sve lešine moraju biti spremljene u sabiralište i na kraju u kafileriju, potvrdila je inspektorica Emilija Vojić. Za počinjeni prekršaj direktor bi mogao biti kažnjen novčanom kaznom do 10.000, a tvrtka od 30 do 50 tisuća kuna.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
29.4.2010. 21:14
Svima mora biti jasno da neće biti proizvodnje na ovim prostorima jer je sve zabranjeno i nekorisno pa mislim da bi bilo bolje sve zabraniti i neka razvija "EKO"prozvodnju onaj tko hoće.Zeleni moraju ovako reagirati ali vjerojatno i onda kada se nekoma daje lova koju nisu koristili u namjenjene svrhe!


Još iz kategorije Crna kronika