Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Turizam

Vesna Šerepac: Naše škole su na vrijeme prijavile projekate na državnoj i europskoj razini

  vpž.hr           10.02.2014.         2201 pogleda
Vesna Šerepac: Naše škole su na vrijeme prijavile projekate na državnoj i europskoj razini

Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije brine o svemu što se događa u srednjim i osnovnim školama kao i visokom školstvu. Njegova pročelnica je Vesna Šerepac, žena koja ima veliko iskustvo u realizaciji mnogobrojnih planova i projekata u obrazovnom sustavu Virovitičko-podravske županije.

- Jedna smo od rijetkih hrvatskih županija koja je u proteklih pet godina izgradila velik broj škola. Izgradili smo 25 područnih škola, pet sportskih dvorana pri matičnim školama, a projekt koji je pri završetku je izgradnja Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači, gdje će se u budućnosti graditi i nova sportska dvorana i plivalište. Sve to vrijeme, prateći viziju župana Tomislava Tolušića, stvarali smo kvalitetne uvjete za razvoj školstva u Virovitičko-podravskoj županiji kako bi svako dijete na ovom području imalo jednake uvjete kao i u ostatku Republike Hrvatske.

No, osim što gradi škole i sportske dvorane Virovitičko-podravska županija i na druge načine ulaže u mlade.

- Brinemo o 15 osnovnih i 10 srednjih škola, te o 10.000 učenika na ovom području. Tako smo s jedinicama lokalne samouprave sufinancirali prijevoz učenika srednjih škola. Posebno smo ponosni na jedan dio priče koji se tiče mladih ljudi. Stipendiramo 63 studenta, a u ovim teškim vremenima osigurali smo školama financijska sredstva da svim mladim osobama plate državne ispite. U suradnji s HOK-om sufinancirali smo sva deficitarna zanimanja u obrtništvu.

Da bi sve funkcioniralo kako treba, važna je povezanost svih sudionika obrazovnog sustava Virovitičko-podravske županije.

- Kvalitetnom međusobnom suradnjom, razmjenom iskustava i redovitim kolegijima naše škole su se na vrijeme uključile u prijavu projekata na državnoj i europskoj razini, povlačeći određena sredstva koja su se nudila. Svi ti projekti ne bi zaživjeli da sama realizacija nije naišla na plodno tlo. Osim financijskog dijela škole su dobile i nova znanja, mogućnost usavršavanja u odgoju i obrazovanju, a što je posebno važno u današnjem životu, posebno kroz nove kurikulume. Sve to ima odjeka kod nas u županiji, jer mi ćemo, i župan Tolušić i naš upravni odjel, takvim projektima od Pitomače do Orahovice i Zdenaca davati punu podršku. Svako dijete koliko god bilo udaljeno od škole mora biti obuhvaćeno sa svim programima. Osim toga, jedna smo od rijetkih županija koja ostvaruje preventivne programe borbe protiv ovisnosti, gdje smo u desetogodišnjem planu stavili naglasak na slobodno vrijeme učenika. Da bi ga oni kvalitetno provodili, proveli smo istraživanja koja su nam pokazala da trebamo raditi na prevenciji, ali i nuditi roditeljima pomoć pri kvalitetnom osmišljavanju slobodnog vremena svoje djece.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

BićanićSM
13.2.2014. 21:22
U 2013/14 školskoj godini upisano je 1250 prvašića manje nego prošle školske godine.Uz druge podatke o hrvatskoj „bijeloj kugi“ treba spomenuti da 324 škole imaju manje od deset učenika, 70 škola ima manje od pet učenika ,a grade se i otvaraju područne škole u kojima nema upisanog niti jednog prvačića
Virovitičko-podravska županija i jedinice lokalna samouprave sufinanciraju prijevoz učenika sa 25% a ostatak od 75% sufinancira MINISTARSTVO ZNANOSTI,OBRAZOVANJA I SPORTA-MZOS
gvardijan
11.2.2014. 20:44
Plavac, upravo to sam htio reći. Nevjerojatno - ali istinito.
plavac
11.2.2014. 13:01
gvardijan, pa po tvome žena je onda superžena, nevjerojatno......
gvardijan
11.2.2014. 10:06
U njezinom Uredu radi samo samo troje ljudi. Dakle, pročelnica i dva referenta, a uspjeli su preko eu-projekta povući nekoliko milijuna eura za škole, te realizirati obnovu ili novu izgradnju pedesetak škola u županiji. Uz sve to vode redovito mjesečno materijalno i financijsko upravljanje svih škola u županiji. Nema šta, minimalistička administracija sa odličnim učinkom - to ne može nitko osporiti. Šteta što i državna administracija nije tako mala i učinkovita.


Još iz kategorije Turizam