Banner
Plenković: Spremni smo prihvatiti kvalitetne oporbene amandmane
Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu najviše studenata na anglistici - 120
Milanović nazvao Stožer paraustavnim tijelom
Jandroković: Opet jedna Milanovićeva kontroverzna izjava
Plenković: Optužbe na račun Stožera su ponavljenje, recikliranje tema
Capak ne želi reći koliko je ispričnica za samoizolaciju potpisao
Plenković: Ubrzat ćemo procedure posvajanja djece

  Dossier Palm

Vesna Grbac: Ni nakon mjesec dana Zagrebačka banka nam nije dostavila vjerodostojne dokumente iz kojih bi vidjeli kako je oštećen proračun

  Goran Gazdek           04.07.2019.         5971 pogleda
Vesna Grbac: Ni nakon mjesec dana Zagrebačka banka nam nije dostavila vjerodostojne dokumente iz kojih bi vidjeli kako je oštećen proračun

Po prvi puta od kada je javnost upoznata sa slučajem nestanka najmanje 17 milijuna kuna i nerazjašnjene smrti Siniše Palma javno je, na hitno sazvanoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća  govorila Vesna Grbac, bivša dugogodišnja pročelnica za financije, onda šefica unutarnje revizije i sada privremena pročelnica za gospodarstvo i financije. Govorila je o tome što se u odjelu Siniše Palma poduzelo nakon njegove smrti, trenutnim financijskim obavezama i stanju na žiro-računu grada, potrebi kreditnog zaduženja i zašto gradonačelniku Ivici Kirinu odlukom treba dati veće ovlasti. 

Ni nakon mjesec dana Zagrebačka banka nam nije dostavila vjerodostojne dokument

Zagrebačku banku smo kontaktirali prvi radni dan nakon što smo doznali za problem, u ponedjeljak 3. lipnja. Zatražili smo dostavu podataka, ali smo ih dobili u obliku excel tablica iz kojih smo mogli samo iščitavati neke uočene razlike. Međutim, to nije vjerodostojni dokument pa smo ponovno zatražili da nam banka dostavi vjerodostojnu knjigovodstvenu dokumentaciju s potpisom i pečatom koja jedino može biti priznata. Do dana današnjeg to nismo dobili, a budući se radi o velikom opsegu materijala rečeno je da bi nam to trebalo stići do konca ovog tjedna.

Da bi završio projekte grad se mora zadužiti

Ministarstvu financija i Državnoj riznicismo uputili dopis s pitanjem kako jednostavno provesti sve te promjene, budući da je knjigovodstveno pravilo kad se jedna poslovna godina zaključi u nju se više natrag ne ulazi. Znači, kako knjigovodstveno na ispravan način pokazati razlike koje nam se pojavljuju, kako utvrditi činjenično stanje i da na ispravan način bude proknjiženo. To nam je potrebno zato što bi Grad Virovitica trebao dobiti suglasnost Vlade za dugoročno zaduživanje, za projekte i investicije koje se financiraju iz proračuna. Jedan od 13 elemenata koji su prilog zahtjevu Vlade je i izjava gradonačelnika da on svojim potpisom potvrđuje vjerodostojnost i istinitost tako dostavljene dokumentacije. Gradonačelnik to u ovom momentu ne može potpisati i ne može uputiti zahtjev Vladi, a svima nam je u interesu da kredit ostvarimo što prije jer grad vodi puno projekata, a puno ih je i u najavi i zato je neminovno da se ide u zaduživanje.

Proračunski i financijski nadzor

Dvije djelatnice iz Sektora za financijski i proračunski nadzor kod nas. Predmet nadzora je zakonitost izvršavanja proračuna od 2010. do 2019. godine. U tijeku je i financijska revizija za 2018. godinu koja je započela u ožujku.

Svoj dio posla smo vrlo intenzivno radili tjedan dana, bez radnog vremena, od jutra do koje doba navečer. Uspjeli smo doći do podatka koji ja ovdje, a razumjet će te i zašto, ne želim iznijeti. Čekamo da dobijemo vjerodostojnu dokumentaciju Zagrebačke banke pa da sve uskladimo i dođemo do stavrnog činjeničnog stanja.

Normalno funkcioniramo. Izmirili smo obaveze prema dobavljačima u dospijeću. Stanje na žiro-računu grada s današnjim danom je 2,5 milijuna kuna.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

rodjo orban
6.7.2019. 20:59
Poszlusaj ova domoljubna imena od 3:20 :) ..
https://www.youtube.com/watch?v=GWZ1XptE7lM
Survive
5.7.2019. 7:52
L Z N cirkus, a većina gradjana je zbunjena. To će vjerojatno rješiti Đido mova i Izet.


Još iz kategorije Dossier PalmVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.