Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Zdravlje

Veranda dobila je 95 tisuća kuna za projekt Od akcije do reakcije – živi život

        09.06.2016.         1550 pogleda
Veranda dobila je 95 tisuća kuna za projekt  Od akcije do reakcije – živi život

Udruge za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije “Veranda” dobila je 95 tisuća kuna za projekt “Od akcije do reakcije – živi život” . Novac je dodijelilo Ministarstvo unutarnjih poslova na natječaju za projekte koji su u funkciji povećanja razine sigurnosti cestovnog prometa iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011.-2020.godine.

Projekt “Od akcije do reakcije – živi život” obuhvatiti će 300 mladih osoba od 15 do 29 godina starosti s područja grada Virovitice i Virovitičko – podravske županije. Cilj je prevencija vožnje pod utjecajem alkohola, a obuhvatiti će kampanju, niz radionica, promociju i okrugli stol na tu temu sa mladima i stručnim osobama koje se bave mladima.

Glavni cilj projekta je promjena ponašanja mladih sudionika u prometu, a specifični cilj je edukacija i informiranje mladih o vlastitim strategijama i mehanizmima donošenja odluka, odgovornosti te kompetencija kao aktivnih sudionika cestovnog prometa, a vezanih za konzumaciju alkohola i stil života tj. prevenirati vožnju pod utjecajem alkohola.

Povezanost mladih vozača s konzumacijom alkohola i neprilagođena brzina vožnje je velika, čak i smrtnost, o čemu govore statistički podaci Mup-a, a Veranda ima iskustva u savjetovanju te radu s mladima u različitim problematikama u populaciji mladih, stoga je Veranda spremna prihvatiti još jedan izazov.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje