Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zdravlje

Veliki uspjeh knjige Siniše Brlasa Kako pronaći izlaz vodič za pomoć u suzbijanju ovisnosti

        02.11.2009.         1591 pogleda
Veliki uspjeh knjige Siniše Brlasa Kako pronaći izlaz vodič za pomoć u suzbijanju ovisnosti

Protekle godine publicirana knjiga Kako pronaći izlaz; vodič za pomoć u suzbijanju ovisnosti među djecom i mladima" voditelja Centra za sprječavanje i suzbijanje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije profesora psihologije Siniše Brlasa koje je nakladnik Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije od sada će se nalaziti u svim školama i učeničkim domovima u Republici Hrvatskoj. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske procijenilo je knjigu vrijednim doprinosom prevenciji i suzbijanju ovisnosti među djecom i mladima, te je odlučilo financirati cjelokupno drugo i neizmijenjeno izdanje  knjige. Dakle, cjelokupna naklada drugog neizmijenjenog izdanja koja je tiskana sredstvima i uz odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, a namijenjena je osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima u Republici Hrvatskoj, ovih je dana i odaslana na adrese svih škola i učeničkih domova u državi.

Ovo je još jedno u nizu priznanja stručnjacima Centra za sprječavanje i suzbijanje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije za kvalitetan rad u okviru univerzalne (primarne) i selektivne (sekundarne) prevencije ovisnosti, posebno među djecom i mladima.

Važno je napomenuti kako je ova stručna knjiga, osim što je doprinos naporima u borbi protiv ovisnosti, jednako tako i dobar promotor Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice na cjelokupnom području Republike Hrvatske.

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije i autor  zahvaljuju Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske na potpori.

Knjiga je u elektronskom obliku dostupna na www.zzjzvpz.hr.

 

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje