Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Ekologija

Velik broj nagrada za „Najljepše školske vrtove“ došao je u Virovitičko-podravsku županiju

  vpž/hrt           24.04.2023.         2615 pogleda
Velik broj nagrada za „Najljepše školske vrtove“ došao je u Virovitičko-podravsku županiju

U HRT-ovom studiju Bajsić, dodijeljene su nagrade i priznanja za ovogodišnje sudionike dugogodišnjeg projekta Hrvatske radiotelevizije "Najljepši školski vrtovi". Već godinama, Virovitičko-podravska županija, perjanica je nagrada za „Najljepši školski vrtovi“, projekta koji se provodi u suradnji Hrvatske radio televizije i Ministarstva znanosti i obrazovanja. I ove godine, Virovitičko-podravska županija imala je velik broj nagrađenih.

Tako je Industrijsko-obrtnička škola Slatina osvojila 2. mjesto za „Najljepšu učionicu na otvorenom“, dok je OŠ Davorina Trstenjaka – Područna škola Sopje dobitnica 2. mjesta i Zelene povelje fonda.

Istodobno, OŠ Gradina je dobila priznanje za originalnu ideju u vrtu – malč od lješnjaka, dok je Područna škola Tomislava Lukačevića Brezovica dobila priznanje za vrtni element – osjetilni vrt. OŠ Josipa Kozarca – Područna škola Kozice dobila je priznanje za – najboljeg početnika. Dobitnicima je na ovim priznanjima čestitala i ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja, Vesna Šerepac, pročelnica za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić koja je nazočila svečanosti u Zagrebu.

"Najljepši školski vrtovi" su jedan od najdugovječnijih projekata HRT-a. Krenuo je na Hrvatskom radiju 1994. godine. Tada je Lidija Komes, urednica emisije "Slušaj kako zemlja diše", u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, došla na ideju da se djeci koja se vraćaju u svoje škole nakon rata, opet pobudi ljubav prema prirodi, svom krajoliku.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Ekologija