Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Viroexpo

Veleposlaniku Države Izrael u RH Ilanu Mor predstavljen 24. Viroexpo

  hgk           12.03.2019.         2010 pogleda
Veleposlaniku Države Izrael u RH Ilanu Mor predstavljen 24. Viroexpo

U Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu, održano je predavanje Ilana Mora, veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj o hrvatsko-izraelskim odnosima, a koje je HGK organizirala u suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael i Hrvatsko-izraelskim poslovnim klubom.

Okupljenima su se uvodno obratiti Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, prof. dr. Dragan Primorac, osnivač i počasni predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba, te doc. dr. Saša Missoni, predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba.

„Izraelsko gospodarstvo jedno je od najpropulzivnijih na svijetu i naši poduzetnici, ali i država, mogu puno naučiti na njihovom primjeru. Velika ulaganja u istraživanje i razvoj, njegovanje start-up kulture, razvijanje i uvođenje novih tehnologija, sve su to čimbenici zbog kojih je Izrael u samom svjetskom vrhu.“, istaknuo je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović

 Poručio je kako veliki potencijal za poboljšanje gospodarskih odnosa vidi u poljoprivredno-prehrambenoj industriji, IT sektoru, energetici, turizmu i zdravstvu. Posebno je apostrofirao važnost razvoja suradnje u području obrazovanja i R&D-a bez kojih nijedna ekonomija ne može biti globalno konkurentna.

Dragan Primorac, osnivač i počasni predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnoga kluba, izjavio je da Izrael živi inovacije već dugi niz godina, a to je smjer u kojem želi ići i Hrvatska.

„Izrael je dokaz da je ulaganja u kvalitetno obrazovanje isplativo i dugoročno jedino što je održivo. Naša suradnja mora biti bolja ne samo na gospodarskoj nego i na sveučilišnoj razini jer uspjesi u gospodarstvu proizlaze iz znanja“, kazao je Saša Missoni, predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnoga kluba.

Ilan Mor, veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj govorio je o strateškom konceptu Države Izrael kao start-up nacije, a osvrnuo se i na trendove razvoja izraelskoga gospodarstva, obrazovnu, znanstvenu i inovacijsku politiku te postojeću i buduću suradnju Izraela i Hrvatske.

„Budućnost pripada onima koji inoviraju, to je jedini način da stalno dodajete vrijednost svojim proizvodima i budete konkurentni u globalnoj ekonomiji. Ideje naših ljudi pomoću novih tehnologija pretvaramo u komercijalne proizvode“, rekao je Mor, dodavši kako trenutno imaju preko 6.600 start up tvrtki.

Naglasio je da uspjeh i posebnost Izraela temelji na obrani, R&D-u, kulturi znanja, ljudskom potencijalu i geostrateškom položaju.

Tom prigodom Milan Vanđura direktor HGK – Županijske komore Virovitica, predstavio je Ilanu Mor, veleposlaniku Države Izrael u Republici Hrvatskoj
24. Viroexpo međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, u Virovitici, 15. – 17. ožujka 2019. god., a Veleposlanik je, na upućeni mu poziv, potvrdio da će posjetiti Virovitičko-podravsku županiju.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Viroexpo