Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Aktualnosti

VELEBNE KAZNE ZA VELEBNI PROJEKT: Zbog propusta u obnovi Dvorca Pejačević Virovitica Europskoj uniji mora platiti 2,9 milijuna kuna kazne

  Goran Gazdek           27.07.2019.         6934 pogleda
VELEBNE KAZNE ZA VELEBNI PROJEKT: Zbog propusta u obnovi Dvorca Pejačević Virovitica Europskoj uniji mora platiti 2,9 milijuna kuna kazne

Može li kazna biti uspjeh, poraz pobjeda, a nemoguće moguće? Može u Hrvatskoj. Ovdje je već dvadeset i nešto godina izokrenut i poremećen sustav vrijednosti: snalažljivost je mjera, a imidž važniji od kvalitete; za radno mjesto i napredovanje važniji su veza, novac i politička podobnost nego znanje, stručnost i poštenje; slavi se bahatost, sirovost i licemjerje, tolerira zlostavljanje, mržnja, i laž, a ne kažnjava lopovluk, korumpiranost i nasilje; idoli su starlete, kriminalci, tajkuni i političari…

Virovitica se sasvim pristojno, potvrđeno ovih dana, uklapa u tu sliku obrnute pile i čarobnog ogledala.

Pročelnica gradonačelnikova ureda Đurđica Aragović na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća iznijela je frapantan podatak: zbog propusta u provođenju projekta obnove Dvorca Pejačević i „revitalizacije“ Gradskog parka Virovitičani će Europskoj uniji morati platiti 2,9 milijuna kuna kazne. Hej, DVA MILIJUNA I DEVESTO TISUĆA KUNA? Pa većina građana s prosječnim primanjima taj novac ne može zaraditi cijeli svoj radni vijek, a sada će iz svojih plaća i penzija morati izdvajati za tuđu nestručnost, nekompetentnost i neznanje.

Riječ o takozvanim korekcijama – nepravilnostima koje EU uoči prilikom kontrole provedbe projekta.

Prema riječima pročelnice Aragović, ujedno i voditeljice projekta, radi se o tri korekcije, od koji ona najvažnija na Dvorcu, a odnose se na provođenje javne nabave. Kako u ovom trenutku nemamo potpunu informaciju o korekcijama  u narednim danima izvijestit ćemo vas točno o kakvim se propustima radi i koliko ćemo morati plaćati svaku korekciju posebno.

Danas ćemo se zadržati na čudesnom optimizmu i samodopadnosti gospođe Aragović koja smatra da je projekt proveden odlično: „Odgovorno tvrdim da mi taj projekt jako, jako odgovorno vodimo".

I još je kritičarima rekla ovo: „Mislim da to bolje od vas mogu ocijeniti oni koji to rade“. Pa spomenula ljude iz Zagreba, stručnjake neke, koji jako cijene to što oni rade.

„Mislim da smo jedni od rijetkih u državi koji će na vrijeme završiti projekt. Možete slobodno provjeriti da li je još netko u Hrvatskoj tako ogroman projekt proveo u roku. Šibenik je svoj projekt produžio sa četiri godine“, reče voditeljica projekta.

Da ponovimo: Virovitica mora platiti 2,9 milijuna kazne zbog nekih propusta u provedbi projekta.

I utjeha bi nam, prema Đurđici Aragović, trebala biti to što 82 posto projekata također ima korekcije i kazne.

„Ali 18 posto njih projekte je dobro napravilo i ne plaća kazne“, replicirao je na sjednici Gradskog vijeća Siniša Prpić (HSPD).

I tako nam eto ukradoše najmanje 17,2 milijuna kuna i uvjeravaju nas da će novac sigurno vratiti. Pa onda mućkaju na obnovi dvorca misleći da će prevariti Europsku uniju pa blagajnu olakšali za najmanje 2,9 milijuna kuna (da najmanje jer bit će još revizija, i pet godina nakon završetka projekta), a građanima vele kako je to normalno jer eto i drugi mućkaju.

Kazna je vidimo uspjeh, poraz pobjeda, a nemoguće moguće.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Pametni
28.7.2019. 14:19
A joooj , rekao sam bolje da šute , jer sve što kažu , govore protiv sebe.
Prava istina , saznati će se kada se maknu s vlasti , tek tada idu kosturi iz ormara.
Do tada improvizacija i kupovanje vremena...
Marija Mihelčić
28.7.2019. 9:21
El, to ona ista gospođa koja je govorila za Sinišu da je lopov?. A zbog čije nemarnosti čemo sada plačati kazne.?
rodjo orban
28.7.2019. 9:18
Zsa szve nepravilnoszti - poszovi DORH isz Vukovara :)
https://www.youtube.com/watch?v=B5WY7MlUuLs .
TAKO MI POMOGAO BOG :)


Još iz kategorije Aktualnosti