Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Politika

Vekić za počasnog građanina

  Marija Bačmaga/Glas slavonije           04.08.2010.         1406 pogleda
Vekić za počasnog građanina

ČAČINCI - Ivan Vekić (na fotografiji), jedan od osnivača HDZ-a, u Čačincima je bio gost gotovo svih stranačkih obljetnica i na nastupima redovito nailazio na odobravanje članova. Članstvo čačinačkog ogranka tim više je bilo iznenađeno što se u veljači Vekić nije pojavio za govornicom ni u dvorani, iako je viđen prije početka svečanosti. Kuloari kažu da je Vekić, koji je od 2003. godine počasni građanin Čačinaca, udaljen na zahtjev visokih stranačkih dužnosnika HDZ-a.

Nekoliko mjeseci kasnije, potvrđuju to i načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ, i predsjednik OO HDZ-a, koji obnaša i funkciju predsjednika Općinskog vijeća, Miroslav Buneta. Ni Mališ ni Buneta ne žele komentirati Vekićeve optužbe da je udaljen "jer su to tražili ministar Tomislav Ivić i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić.
- Tražio je da ga se ispiše iz registra počasnih građana i tužio Općinu, kažu Mališ i Buneta koji se nada da će s Vekićem doći do dogovora i da će on povući tužbu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
4.8.2010. 16:09
Gospodinu Vekiću nitko ne meže oduzeti zasluge u domovinskom ratu jer to ima spoznaju cijeli hrvatski narod .On je u srcima mnogih koji su stvarali ovu državu!


Još iz kategorije Politika