Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Virovitica.net

Većina kupaca montažnih kuća kupuje na „slijepo“

  Portal MDK           25.11.2023.         1809 pogleda
Većina kupaca montažnih kuća kupuje na „slijepo“

„Pošto je kvadrat?“ – najčešće je pitanje sa kojim kupci montažnih kuća započinju misao o gradnji. Za većinu je odgovor na ovo pitanje i zadnja stepenica u donošenju odluke te primarna informacija prilikom izbora proizvođača. Pri tome ne postoji svjesnost da je takva odluka siguran put koji vodi u ozbiljan investicijski rizik.
Već puno puta smo dali na znanje da je montažna kuća sofisticirani tehnološki proizvod, što predodžbu o velikom broju kvalitetnih proizvođača čini sasvim upitnom.

Mi koji industriju montažnih kuća pratimo već godinama, nismo došli u kontakt sa više od 30-ak proizvođača u cijeloj regiji čije bismo usluge bezrezervno preporučili svojim prijateljima. Time ne želimo reći da je ovo konačna brojka, jer zasigurno nismo u mogućnosti izvršiti kriterijsku provjeru za svaku tvrtku, ali ovo želimo istaknuti kao jasan signal da treba biti na velikom oprezu. Cijena je naravno bitna, ali njihovu realnost treba sagledavati kroz standardne ponude etabliranih imena, čija razlika u konačnici varira u rasponu cijene od cca 15 %, unutar istog tržišta. A za ponude u okviru istog energetskog razreda i puno manje.

To je smjernica za većinu kupaca koji ne raspolažu sa dovoljno stručnih informacija potrebnim za procjenu kvalitete ponuda pa je veoma bitno da u krajnjem slučaju bez velikog rizika mogu izvući tvrtku „iz šešira“.

Montažne i drvene kuće

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica.net