Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica.net

Većina kupaca montažnih kuća kupuje na „slijepo“

  Portal MDK           25.11.2023.         1903 pogleda
Većina kupaca montažnih kuća kupuje na „slijepo“

„Pošto je kvadrat?“ – najčešće je pitanje sa kojim kupci montažnih kuća započinju misao o gradnji. Za većinu je odgovor na ovo pitanje i zadnja stepenica u donošenju odluke te primarna informacija prilikom izbora proizvođača. Pri tome ne postoji svjesnost da je takva odluka siguran put koji vodi u ozbiljan investicijski rizik.
Već puno puta smo dali na znanje da je montažna kuća sofisticirani tehnološki proizvod, što predodžbu o velikom broju kvalitetnih proizvođača čini sasvim upitnom.

Mi koji industriju montažnih kuća pratimo već godinama, nismo došli u kontakt sa više od 30-ak proizvođača u cijeloj regiji čije bismo usluge bezrezervno preporučili svojim prijateljima. Time ne želimo reći da je ovo konačna brojka, jer zasigurno nismo u mogućnosti izvršiti kriterijsku provjeru za svaku tvrtku, ali ovo želimo istaknuti kao jasan signal da treba biti na velikom oprezu. Cijena je naravno bitna, ali njihovu realnost treba sagledavati kroz standardne ponude etabliranih imena, čija razlika u konačnici varira u rasponu cijene od cca 15 %, unutar istog tržišta. A za ponude u okviru istog energetskog razreda i puno manje.

To je smjernica za većinu kupaca koji ne raspolažu sa dovoljno stručnih informacija potrebnim za procjenu kvalitete ponuda pa je veoma bitno da u krajnjem slučaju bez velikog rizika mogu izvući tvrtku „iz šešira“.

Montažne i drvene kuće

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica.net