Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Virkas

Večeras na Virkasu tragamo za odbjeglom maldom: Edmund Kin, Narodno pozorište Vršac

  Goran Gazdek           17.02.2018.         2175 pogleda
Večeras na Virkasu tragamo za odbjeglom maldom: Edmund Kin, Narodno pozorište Vršac

Drugi dan drugog vikenda Virkasa 2018. donosi nam predstavu Edmund Kin, Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca. Napisao ju je Hadi Kurić, a režirao slavni srpski glumca i redatelj Irfan Mensur. Za dramu Edmund Kin, Hadi Kurić je dobio godišnju nagradu za najbolji tekst u Valenciji i bio nominiran za godišnju nagradu kao najbolji glumac. Napisana je 2004. godine, kada je premijerno izvedena u njegovom Pozorištu otpora.

“Budući da sam i sam režiser i glumac pokušao sam stvoriti lik blizak onome sto realno znam, osjećam i mislim o našoj profesiji. Šest lica nose radnju u kojoj slavni glumac Edmund Kin odlučuje braniti čast djevojke koja mu je tražila pomoć nakon bjekstva s vlastitog vjenčanja s moćnim kraljevim štićenikom Lordom Melvilom. Štiteći djevojku Kin riskira svoju komotnu poziciju i pokreće lavinu rizične i promišljene pobune koja će ga vratiti samome sebi nakon godina provedenih u ispraznom i samozadovoljnom valjuškanju u slavi”, rekao je autor o komadu.

U predstavi igraju Srđan Radivojević (Edmund Kin), Ivan Đorđević (Princ od Vesla), Neda Grubiša (Ana Dembi), Vanja Radošević (Elena, kontesa od Avole), Dragan Džankić (Salomon) i Tamara Tamči Toskić (Kiti).

Predstava je premijerno izvedena 11. svibnja 2017. godine.

Hadi Kurić je napisao je 15 drama koje su prikazivane u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Španjolskoj i Meksiku. Objavio je više od dvadeset članaka u specijaliziranim časopisima i tri knjige drama: “Odabrana djela” u izdanju Sveučilišta iz Valencije u Španjolskoj , “Opus Primum” u izdanju Edicije Amosa Belinchona i “Don Kihot” u izdanju madridske općine Parla. Režiju je diplomirao na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, a kao stalni režiser radio je u sarajevskom Narodnom pozorištu. Godine 1992. s obitelji odlazi u Španjolsku i već sljedeće godine Pozorište otpora sa kojim radi do danas. Režirao je više od 50 predstava u nekoliko zemalja i odigrao desetine uloga. Član je Španjolske akademije scenskih umjetnosti.

Narodno pozorište Sterija iz Vršca virovitička publika već je imala prilike gledati na Virkasu 2017. i u studenom 2014. godine u predstavi Ožalošćena porodica 
i predstave koje je režirao Irfan Mensur. Bile su to predstave Skupljač i Žurka, žurka Pozorišta Zoran Radmilović iz Zaječara, 2014. godine.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virkas