Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virkas

Večeras na Virkasu tragamo za odbjeglom maldom: Edmund Kin, Narodno pozorište Vršac

  Goran Gazdek           17.02.2018.         2285 pogleda
Večeras na Virkasu tragamo za odbjeglom maldom: Edmund Kin, Narodno pozorište Vršac

Drugi dan drugog vikenda Virkasa 2018. donosi nam predstavu Edmund Kin, Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca. Napisao ju je Hadi Kurić, a režirao slavni srpski glumca i redatelj Irfan Mensur. Za dramu Edmund Kin, Hadi Kurić je dobio godišnju nagradu za najbolji tekst u Valenciji i bio nominiran za godišnju nagradu kao najbolji glumac. Napisana je 2004. godine, kada je premijerno izvedena u njegovom Pozorištu otpora.

“Budući da sam i sam režiser i glumac pokušao sam stvoriti lik blizak onome sto realno znam, osjećam i mislim o našoj profesiji. Šest lica nose radnju u kojoj slavni glumac Edmund Kin odlučuje braniti čast djevojke koja mu je tražila pomoć nakon bjekstva s vlastitog vjenčanja s moćnim kraljevim štićenikom Lordom Melvilom. Štiteći djevojku Kin riskira svoju komotnu poziciju i pokreće lavinu rizične i promišljene pobune koja će ga vratiti samome sebi nakon godina provedenih u ispraznom i samozadovoljnom valjuškanju u slavi”, rekao je autor o komadu.

U predstavi igraju Srđan Radivojević (Edmund Kin), Ivan Đorđević (Princ od Vesla), Neda Grubiša (Ana Dembi), Vanja Radošević (Elena, kontesa od Avole), Dragan Džankić (Salomon) i Tamara Tamči Toskić (Kiti).

Predstava je premijerno izvedena 11. svibnja 2017. godine.

Hadi Kurić je napisao je 15 drama koje su prikazivane u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Španjolskoj i Meksiku. Objavio je više od dvadeset članaka u specijaliziranim časopisima i tri knjige drama: “Odabrana djela” u izdanju Sveučilišta iz Valencije u Španjolskoj , “Opus Primum” u izdanju Edicije Amosa Belinchona i “Don Kihot” u izdanju madridske općine Parla. Režiju je diplomirao na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, a kao stalni režiser radio je u sarajevskom Narodnom pozorištu. Godine 1992. s obitelji odlazi u Španjolsku i već sljedeće godine Pozorište otpora sa kojim radi do danas. Režirao je više od 50 predstava u nekoliko zemalja i odigrao desetine uloga. Član je Španjolske akademije scenskih umjetnosti.

Narodno pozorište Sterija iz Vršca virovitička publika već je imala prilike gledati na Virkasu 2017. i u studenom 2014. godine u predstavi Ožalošćena porodica 
i predstave koje je režirao Irfan Mensur. Bile su to predstave Skupljač i Žurka, žurka Pozorišta Zoran Radmilović iz Zaječara, 2014. godine.

 

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Virkas