Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Virkas

Večeras na Virkasu: Čekaonica d.o..o. Gradskog kazališta Zorin dom Karlovac

        13.02.2015.         1770 pogleda
Večeras  na Virkasu:  Čekaonica d.o..o. Gradskog kazališta Zorin dom Karlovac

Na programu Virkasa u petak, 13. veljače biti će izvedena predstava Čekaonica d.o.o. Luiga Lunaria u režiji Ivane Peroš, Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca. Riječ je o humornoj drami - farsičnoj meditacija o životu, smrti, prirodi i sudbinama. Radnja drame isprepletanje je najneobičnijih situacija u naizgled potpuno običnoj svakodnevnici. Njihovi su glavni akteri profesor koji je upravo dovršio svoj krimić, kapetan koji dolazi na poslovni dogovor i poduzetnik koji ima sastanak sa stanovitom "damom". U takvoj konstelaciji "obična svakodnevnica" izdići će se do životno važnog događaja...

Predstava je nastala kao diplomski projekt studentice završne godine studija produkcije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, Sanje Tomljenović iz Karlovca koja je od autora osobno zatražiti dopuštenje da se originalni naziv djela "Trojica na ljuljački" preimenuje u "Čekaonica d.o.o.", na što je on pristao. U posljednjih dvadesetak godina tekst objavljen 1989. godine preveden je na nekoliko desetaka jezika, postavljen na kazališnim daskama diljem svijeta i ostvario izniman uspjeh. U predstavi igraju Ivan Ćaćić, Peđa i Vanja Gvozdić i Giulio Settimo.

Predstava je u Karlovcu premijerno izvedena 9. svibnja 2014. godine, a osim na domaćoj pozornici do sada je gostovala na Festivalu Prolog u Sisku, Velikogoričkim večerima u Velikoj Gorici i Dugoj Resi.

"Poenta predstave, da je potrebno promisliti o svim aspektima našeg bivanja na svijetu, ponajprije zašto postojimo i kamo idemo, pala na plodno tlo, a publika se pri tome dobro zabavila. Gledatelji predstavu doživljavaju svatko po svojemu svjetonazoru.Neka si svatko zaključak donese sam jer otvorene su to teme o životu smrti i onom između", rekla je redateljica Peroš nakon premijerne izvedbe.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virkas