Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Virovitica

Veće plaće zaposlenima u Muzeju, Knjižnici i Kazalištu

  virovitica.hr           14.11.2023.         4009 pogleda
Veće plaće zaposlenima u Muzeju, Knjižnici i Kazalištu

Grad Virovitica i Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi potpisali su Dodatak Kolektivnom ugovoru za djelatnike u kulturi. Navedenim je Dodatkom dogovoreno povećanje plaća od 5% od plaće za listopad ove godine te još dva povećanja: 5% od 1. siječnja 2024. i 5% od 1. siječnja 2025.

Grad Virovitica i Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi 2021. godine sklopili su Kolektivni ugovor za djelatnike u kulturi Grada Virovitice koji se odnosi na Gradsku knjižnicu i čitaonicu, Gradski muzej i Kazalište Virovitica. Tim je ugovorom dogovoreno, s obzirom da su ustanove u kulturi zaostajale po pitanju povećanja plaća, da će se kroz naredne četiri godine (od 1. srpnja 2021., 1.1. 2022., 1.1.2023. te 1.1. 2024.) linearno povećavati plaće zaposlenicima za 5%. Nakon velike inflacije, Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi zatražio je kolektivno pregovaranje s Gradom Viroviticom o povećanju plaća te je tako Grad Virovitica, zajedno s Virovitičko-podravskom županijom, kao suosnivačem Kazališta Virovitica, s istima dogovorio izvanredno povećanje, mimo ranije ugovorenih povećanja, koje nastupa već 1. listopada za dodatnih 5%, zajedno s ostalim ugovorenim povećanjima uključujući 1.1. 2025.

– S obzirom da su virovitičke ustanove u kulturi ostvarile brojna velika postignuća (nagrade i priznanja), i još uvijek osvajaju, smatramo da će i djelatnici biti zadovoljni te da će im ovo biti svojevrsni poticaj i zahvala na svemu onome što čine za boljitak razvoja kulture u Virovitici – poručio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica