Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Aktualnosti

Već tjedan dana Pitomačom se širi miris dogorijelog smeća, plastike i stiropora - građani nemaju informacije o čemu se radi

  gg           18.10.2018.         5364 pogleda
Već tjedan dana Pitomačom se širi miris dogorijelog smeća, plastike i stiropora - građani nemaju informacije o čemu se radi

Već nekoliko dana na odlagalištu otpada Klisa kod Pitomači bukti požar, a smrad dogorjele plastike i stiropora pomiješan sa dimom i smradom spaljivanja komunalnog otpada se širi okolicom. Neugodan miris osjeti se na širem području, a redakcija portala Virovitica.net dobila je dojave iz Pitomače, Otrovanca, Lozana, Špišić Bukovice i Virovitice. Opisuju ga kao miris vode, pepela i plastike. Požar je prvu put primijećen 11. listopada, i od tada do danas, gase ga vatrogasci DVD Pitomača, a radnici Komunalnog razgrću smeće.

Procjenjuju da je u vrijeme nastanka dim bio visok 50 metara.

Građani su zabrinuti jer svih ovih nema nikakvih službenih obavijesti o požaru, dimu, smradu i eventualnom onečišćenju zraka.

Požar se ne spominje ni u dnevnom izvješću Centra 112 koji obično bilježi ovakve događaje. Jutros su nam potvrdili da nemaju dojava o intervenciji na pitomačkom odlagalištu.

Na odlagalište Klisa dozvoljava se odlaganje isključivo komunalnog otpada koji je nastao u kućanstvu,domaćinstvu ili poslovnim prostorijama i koje ovlašteni sakupljač dovozi na odlagalište pa je otvoreno pitanje kako je moguće dovesti veću količinu stiropora i plastike, tim prije što je odlagalište pod video nadzorom, a izvan radnog vremena cijeli prostor zatvoren ili, kako piše na službenoj web stranici „izvan navedenog vremena Klisi nije moguće pristupiti“.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti